zondag 21 augustus 2022

Review: Anders Buaas - The Edinburgh Suite! (Apollon Records, 2022) (Symfonisch)

Sologitarist Anders Buaas uit Larvik, Noorwegen bracht zijn debuut album "The Witches of Finnmark" op 3 december 2017 uit en deze werd gevolgd door: "The Witches of Finnmark II" (15 september 2018, LP, CD en digitaal album), "The Witches of Finnmark III" (8 november 2019, LP, CD en digitaal album), "Larvik Improvisations (backing tracks)" (26 juni 2020, digitaal album), "Larvik Improvisations" (27 juni 2020, CD en digitaal album), "Larvik Improvisations 2 (backing tracks)" (6 juni 202, digitaal album), "Larvik Improvisations 2" (6 juni 2021, digitaal album) en "Tarot" (24 juni 2021, LP, CD en digitaal album) en ook maakte hij met de band Amarula het album "Amarula" (3 september 2004, CD en digitaal album).
Op 9 september 2022 verschijnt zijn album "The Edinburgh Suite!", waarop 2 lange nummers staan, als LP, als CD en als digitaal album via Apollon Records en hierop wordt Anders bijgestaan door: Marco Minnemann - drums, Tony Franklin - basgitaar, Christian M. Berg - percussie en mallets en Richard Garcia - synthesizer.

Het album start met "The Edinburgh Suite Pt. 1 - Old Town", waarin Anders Buaas een prachtig symfonisch stuk muziek ten gehore brengt, dat invloeden van folk heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en dit gaat na 3 minuten over in een traditioneel vrolijk dansbaar Schots folk nummer met melodische invloeden, om enkele minuten later opnieuw te veranderen en verder te gaan als een stukje melodische muziek, dat elektronisch wordt, waarbij het tempo langzaam is en progressieve elementen bevat, maar ook dat verandert weer als de muziek krautrock en symfonische invloeden krijgt en er meer snelheid in de muziek komt, waarna de band opnieuw overschakelt en er een zwaar stuk volgt met een niet al te hoog tempo, dat gevolgd wordt door een geweldig swingend uptempo melodisch stuk, waarna er wordt afgesloten met een lekker in het gehoor klinkend symfonisch stuk met een gemiddeld tempo.
In "The Edinburgh Suite Pt. 2 - New Town" zet Anders Buaas me fantastisch swingend uptempo rock nummer voor, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en folk invloeden en enkele tempowisselingen bevat, om na 7 minuten te veranderen in een mooi, vrij rustig, melodisch stuk muziek, dat na enkele minuten symfonisch wordt en een dansbaar ritme krijgt en dan verandert in een rustig stuk, om voor het laatste gedeelte opnieuw symfonisch te worden.

"The Edinburgh Suite!" van Anders Buaas is een puike symfonische plaat, waarmee de band me vanaf de begin tonen in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan liefhebbers van deze muzieksoort deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten