zondag 7 augustus 2022

Review: Utopia Strong - International Treasure (Rocket Recordings, 2022) (Elektronisch / New Age)

Utopia Strong uit Glastonbury, Engeland, bestaat uit: Steve Davis - synthesizer, Michael J York - doedelzak en synthesizer en Kavus Torabi - sologitaar en synthesizer.
De band bracht op 13 september 2019 hun debuut album "The Utopia Strong" uit als LP op zilverkleurig vinyl, gestoken in en holografische hoes, als her-persing LP op geel vinyl, als her-persing LP op zwart vinyl en als digitaal album.
Daarna volgden: "Alphabet Of The Magi" (26 februari 2020, LP in een beperkte oplage van 250 stuks met een lino gesneden hoes en als digitaal album), "Dreamsweeper" (23 juli 2020, LP in een beperkte oplage van 250 stuks met een lino gesneden hoes en als digitaal album), "Ninth Art" (12 februari 2021, LP in een beperkte oplage van 250 genummerde exemplaren met een lino gesneden hoes en als digitaal album) en "International Treasure" (10 juni 2022, als LP op roze vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitaal album).

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Trident Of Fire", waarin Utopia Strong een geweldig rustig elektronisch nummer speelt, dat langzaam iets aanzwelt en gevolgd wordt door "Persephone Sleeps", een prachtig nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Shepherdess", een schitterend rustig nummer met een terugkerend ritme en soundscapes en new age invloeden.
Daarna volgen "Spirits From The Deep", een mooi vrij rustig stuk elektronische muziek met een terugkerend ritme en "The Islanders", een nummer met een terugkerend ritme en een niet al te hoog tempo, dat gesproken tekst heeft.
In "Disaster 2" schotelt Utopia Strong me een licht psychedelisch stukje elektronische muziek in een vrij rustig tempo voor en in "Revelations" krijg ik een nummer met een gemiddeld tempo te horen, dat subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgen het titel nummer "International Treasure", een uitstekend elektronisch nummer met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en een gemiddeld tempo en "Castalia", een swingend uptempo dance nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is.

"International Treasure" van Utopia Strong staat vol prima elektronische nummers, die over het algemeen vrij rustig klinken en soms lichte invloeden van new age bevatten en ik raad liefhebbers van beide muzieksoorten dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten