zondag 14 augustus 2022

Review: Pyrolator - Niemandsland (Bureau B Records, 2022) (Elektronisch)

Pyrolator werd te Berlijn, Duitsland opgericht en is het alias van Kurt Dahlke, die tevens eigenaar is van het Ata Tak Records label en het meest bekend is van de Duitse bands Der Plan, Fehlfarben en D.A.F.  
Sinds zijn debuut in 1979 met het album "Inland", op Warning Records, verschijnen er met de regelmaat van de klok nieuwe albums en singles.
Hierbij een opsomming van zijn uitgaves: "Ausland" (Ata Tak Records, 1981), "Pyrolator's Wunderland" (Ata Tak, 1984), "Pyrolator's Traumland" (Ata Tak, 1987), "Neuland" (Bureau B Records, 2011), "Inland (Bonus Edition" (+bonus CD/LP, 2012), "Ausland Bonus Edition" (+bonus CD/LP, 2012), "Traumland" (+bonus nummers, 2014), "The Endless Christmas Carol" (digitaal album , 2019) en "Niemandsland" (Bureau B Records, 2022).
Ook maakte hij enkele split albums zoals: "Home-Taping Is Killing Music" (met A. K. Klosowski, Ata Tak, 1985), "Every 2nd" met Sharrock en Samba (Ata Tak,1988) en "‎Con-Struct" (met Conrad Schnitzler, Bureau B Records, 2015) en daarnaast verschenen er diverse singles en ep's, die solo of met andere artiesten werden uitgebracht en werkte hij in 2019 mee op het album "Ausblick" van Station 17 

Zijn album "Niemandsland", dat 11 nummers bevat begint met "Djehuti", waarin Pyrolator een heerlijke dansbare mix van krautrock en elektronische muziek, die in en gemiddeld tempo en een terugkerend ritme wordt gespeeld en dit nummer wordt gevolgd door "Die Pause", een vrij rustig elektronisch nummer met lichte melodische invloeden en "Acai", een mooi nummer met een gemiddeld tempo, dat lichte disco invloeden heeft.
Daarna volgen "Honeywood", een schitterend zwaar stuk muziek met een niet al te hoog tempo en experimentele invloeden, "Das Danach", een prachtig vrij rustig melodisch elektronisch nummer met een aanstekelijk ritme en "Yukatán", een mix van krautrock, elektronische en experimentele muziek, die een terugkerend ritme heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
In "Yellow Springs" schotelt Pyrolator me een nogmaals een nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat melodische invloeden heft, in "Der Raum" laat hij me genieten van een swingend uptempo stuk muziek, dat krautrock en dance invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat en in "Ein Perfekter Abend" krijg ik een uitstekend elektronisch nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo te horen, dat naarmate het nummer vordert steeds meer snelheid krijgt.
Verder volgen "Borzer", een prachtig melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Onna Bugeisha", een verrukkelijk nummer met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en invloeden van krautrock.

"Niemandsland" van Pyrolator staat vol heerlijke elektronische nummers, die zo nu en dan invloeden van krautrock bevatten en ik heb hier dan ook erg van genoten en ik raad elke liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten