zondag 17 december 2023

Review: Butterfly Bulldozer - The Great Becoming Of Captain Fuzz (Tempest Of Noise, 2024) (Rock)

Butterfly Bulldozer uit Nantes, Frankrijk, werd in 2021 opgericht en bestaat uit: Captain Fuzz, 0B-1, Zarkor, Rocket en Professor Tricks
De band bracht op 17 november 2023 hun digitale single "BTF BDZ" uit en deze wordt op 16 februari 2024 gevolgd door hun debuut EP "The Great Becoming Of Captain Fuzz", die via Tempest Of Noise Records als CD en als digitale download verschijnt.

De EP, die 5 nummers bevat start met de single "BTF BDZ", waarin Butterfly Bulldozer een schitterende swingende uptempo rock song met tempowisselingen speelt, die invloeden van punk en garagerock heeft en na iets meer dan een minuut een gesproken tekst en experimentele elementen bevat, om enkele minuten later weer verder gaat in het begin tempo en ritme, waarna de muziek korte tijd later verandert in een prachtige licht psychedelische pop song (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Pr. Tricks", een uitstekende psychedelische song met een niet al te hoog tempo, die lichte melodische invloeden heeft en na korte tijd even in een heftig ritme wordt gespeeld, om dan weer verder in het begin tempo te gaan, waarna de band dit stukje herhaalt en de muziek gaat swingen.
Daarna volgen "Rocket", een swingende uptempo rock song met funk invloeden en een terugkerend ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "OB-1", een lekker in het gehoor klinkende dance song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme.
In het laatste nummer "Tank" schotelt Butterfly Bulldozer me een heerlijke song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo voor, die zeer dansbaar is en iets voor de helft van het nummer verandert in een fantastisch stuk licht hypnotiserende muziek.

"The Great Becoming Of Captain Fuzz" van Butterfly Bulldozer bevat 5 fantastische nummers, met "Tank" als uitschieter, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten