zondag 17 december 2023

Review: Space And Grace - Floatospherofonica (Space Rock Productions, 2023) (Synthesizer / Experimenteel)

De van origine afkomstige Amerikaan Scott Heller, alias Dr Space - synthesizer, Hammond orgel en mellotron, die tegenwoordig in Portugal woont, is oprichter van het Öresund Space Collective, waarvan de overige bandleden uit Denemarken en Zweden komen en is ook als solo muzikant actief .
Amritakripa - synthesizer, banjo, percussie en zang uit Joshua Tree, Amerika, speelt in de psychedelische rock band 3rd Ear Experience en bracht op 23 maart 2019 samen met Dr Space het album "3Rd Ear Experience With Dr Space - Ear To Space" uit.
Hun samenwerking krijgt een vervolg op het album "Floatospherofonica", dat op 30 december 2023 via Space Rock Productions als CD in een beperkte oplage van 150 met de hand genummerde exemplaren verschijnt en 6 nummers bevat, waarbij het duo hierop wordt bijgestaan door Sam Wilmore - drums (track 5) en Robbi Robb - solo- en basgitaar.

Het album begint met "Time Disappear", waarin Space And Grace een heerlijk ruimtelijk nummer met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, dat duistere en lichte psychedelische invloeden herbergt en gevolgd wordt door het titel nummer "Floatospherofonica", een geweldig 19 minuten durend zwaar langzaam experimenteel synthesizer nummer met doordringende tonen, dat een lichte trance oproept. 
Daarna volgen "Not Ever Nowhere", dat met disco invloeden start en over gaat in een experimenteel synthesizer nummer, waar ook ruimtelijke krautrock elementen in te ontdekken zijn en "Rabjut", een uitstekend synthesizer nummer met een gemiddeld tempo, ruimtelijke invloeden en doordringende tonen en Oosterse elementen.
In "Hydro Blap" laat Space And Grace me genieten van een nummer met een gemiddeld tempo en eenlicht hypnotiserend terugkerend ritme en in "Overture" krijg ik een heftig experimenteel stuk muziek met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme voorgeschoteld.

"Floatospherofonica" van Space And Grace bevat 6 schitterende synthesizer nummers, die experimentele invloeden bevatten en ik raad liefhebbers van deze genres deze puike schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten