maandag 22 juli 2013

Review: Kama Loka - Kama Loka (Transubstans, 2013) (Folkrock / Progressieve Rock)

Kama Loka is een band, die uit Zweedse en Deense muzikanten bestaat en in de legendarische Silence studio een CD hebben opgenomen in 2013.
De muzikanten, die Kama Loka vormen zijn: Aron uit Aron, Anders Groen uit Baby Woodrose en Tobias Petterson uit SKL en deze hebben zich laten beïnvloeden door Scandinavische jaren 70 bands als: Kebnekajse, Alrune Rod en Arbete & Fritid.
De CD bevat 5 nummers, waarvan de teksten in het Scandinavisch worden gezongen en de eerste daarvan heet "Skovsoen".
Dit is een uitstekende folk song, die erg traditioneel klinkt, maar ook een lichtelijk hypnotiserend ritme bevat.
Vervolgens hoor ik "Oejesten", een heerlijke rustig gespeelde folk song, die langzamerhand steeds meer naar de progressieve rock kant op gaat.
Daarna volgt "Trold I Bakke", dat een instrumentaal progressief rock nummer is, waarin ook folk invloeden terug te horen zijn en dit wordt gevolgd door het langste nummer van de CD, getiteld "Ganglat Till Floalt", een schitterende mix van folk en progressieve rock, dat een vrij hypnotiserend ritme bevat, een prima tempowisseling bevat en net als het vorige nummer, instrumentaal gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Met "När Lingonen Mognar" sluit de band de CD af en dit is een mix van progressieve rock en folkrock, die in een eentonig ritme gespeeld en gezongen wordt en daardoor een hypnotiserend effect krijgt.
"Kama Loka" is een fantastische CD, waarover ik eigenlijk maar één ding kan zeggen en dat is: Geweldig!
Kama Loka . Gånglåt till Floalt - YouTube
www.youtube.com/watch?v=Gj6f3OWYJT8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten