maandag 18 november 2013

Review: Elevators To The Grateful Sky - Cloud Eye (Transubstans, 2013) (Stoner / Hardrock)

Elevators To The Grateful Sky werd in 2011 te Palermo, Sicilië, Italië, opgericht door Sandro Di Girolamo - zang en Giuseppe Ferrara - slaggitaar, die beiden het death metal duo Omega vormden.
Al snel voegden Giulio Scavuzzo - drums en percussie en Giorgio Trombino - solo-, basgitaar, zang en mondharmonica zich bij het duo en de band was een feit.
Hun debuut CD "Cloud Eye" wordt door het Zweedse Transubstans label op de markt gebracht en bevat 12 nummers.

"Cloud Eye" begint met "Ridernaut", een heftig klinkend stukje stoner, dat in het begin in een slepend hypnotiserend ritme gespeeld wordt en blues invloeden
bevat, maar verder in het nummer over gaat in een rustiger tempo met psychedelische invloeden.
Daarna volgt "Sonic Boom", een lekker klinkende hardrock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Red Mud", een stevige uptempo hardrock song.
Dan krijg ik opnieuw een stevige hardrock song voorgeschoteld getiteld "Turn In My Head", waarna ik het rustig beginnende "Mirador" te horen krijg en hierin speelt de band een schitterend stukje instrumentale psychedelische rock, dat halverwege over gaat in een stevig stonerrock nummer.
Vervolgens hoor ik "Handful Of Sand", een stevige hardrock song met een aanstekelijk ritme, gevolgd door "Upside", een heftige hardrock song, die richting powerrock en punk gaat.
In "Sirocco" gaat de band verder met het maken van uptempo hardrock in een lekker swingend ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "The Moon Digger" krijg ik opnieuw een stonerrock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een ritme bevat, waarbij ik onmogelijk stil kan blijven zitten.
"Xandergroove" is een kort hardrock nummer van 21 seconden en de titelsong "Cloud Eye" een stonerrock nummer met lichte reggae invloeden, die enkele prima tempowisselingen bevat.
De band sluit de CD af met "Stone Wall", een traag beginnende zwaar klinkende stonerrock song, waarin het tempo langzaam opgevoerd wordt, waardoor de band de song naar het einde toe tot een climax brengt.

Elevators To The Grateful Sky heeft met deze debuut CD een prima werkje afgeleverd, waar vooral stoner en hardrock liefhebbers van zullen genieten en ik kan ze "Cloud Eye" dan ook van harte aanbevelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten