maandag 19 mei 2014

Review: Conqueror - Stems (MaRaCash Records, 2014) (Symfonisch)

"Stems" is het vijfde album van de Italiaanse symfonische rock band Conqueror en de opvolger van het in 2010 verschenen album "Madame Zelle".
De band bracht verder nog de EP "sprazzi Di Luce" (2009) en de CD's "74 Giorni" (2007), "Storie Fuori Dal Tempo" (2005) en "Istinto" (2003) uit en verscheen op diverse tribuut CD's met een nummer.
Tegenwoordig bestaat de band nog uit 4 personen, want Sabrina Rigano – fluit / saxofoon, Mario Pollino – sologitaar en Gianluca Villa – basgitaar zitten niet meer in de band en zijn vervangen door Ture Pagano en Peppe Papa, zodat de band momenteel bestaat uit: Simona Rigano – zang / synthesizer, Natale Russo – drums / percussie, Ture Pagano - sologitaar en Peppe Papa - basgitaar.

De CD "Stems", die via het Ma Ra Cash Records label is uitgebracht, de eerste in de nieuwe formatie, bevat 8 nummers en start met "Gina", waarin ik een heerlijke progressieve symfonische rock song te horen krijg, die diverse uitstekende tempowisselingen bevat, waardoor de band het bijna 11 minuten durende nummer spannend weet te houden.
Daarna krijg ik "Di Notte" voorgeschoteld en hierin laat de band me genieten van een schitterende symfonische rock song, waarin ook nu weer enkele prima  tempowisselingen zitten en de band overschakelt van rustig naar sneller om vervolgens terug te komen in het ritme waarmee de song begon.
Dan volgt "False Idee", dat tot halverwege het nummer instrumentaal gespeeld wordt, waarna de zang van Simona er bij komt en het nummer verandert in een prachtige mix van pop en symfonische rock.
In "Un' Altra Realtà" krijg ik opnieuw een heerlijke mix van pop en rock te horen met daarin diverse tempowisselingen, die swingt als een trein en in het fantastische "Sole Al Buio" hoor ik de band rustig beginnen en wordt het nummer rustig verder opgebouwd tot een vrij stevige song met invloeden uit de hardrock, waarna de band de muziek terug brengt naar het rustige tempo om de song op die manier af te sluiten.
Met "C'est La Vie" krijg ik een swingende uptempo song te horen, die subtiele hardrock en folk invloeden bevat en met "Sigurtà" laat de band me weer genieten van een uitstekende swingend symfonische song, waar verscheidene tempowisselingen in zitten.
Het laatste nummer van de CD heet "Echi Di Verità" en ook nu hoor ik de band in dezelfde formule hun schitterende muziek spelen, die lekker en afwisselend klinkt.

Conqueror heeft met "Stems" een fantastische CD gemaakt, waar ik met volle teugen van genoten heb, vol staat met afwisselende symfonische rock en technisch van hoogstaande kwaliteit is, waardoor dit een aanrader voor iedere symfonische rock liefhebber is. (luister naar een live uitvoering van de band via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten