maandag 11 januari 2016

Review: The Japanese Girl - Sonic-Shaped Life (Munster Records, 2015) (Psychedelische Elektro Rock)

The Japanese Girl is een band uit Porto, Portugal, die eind december 2013 werd opgericht en bestaat uit: Bruno Sousa - zang, sologitaar, drummachine, omnichord, lapgitaar en stylofoon, Corinna Sousa - orgel, synthesizer en pedaalbasgitaar en Emanuel Cuncha - drums, percussie, zang, sologitaar en tamboerijn.
Begin 2015 ging de band de Estudios Sa De Bandeira te Porto in om hun debuut album "Sonic-Shaped Life" op te nemen onder leiding van Claudio Tavares en João Brandão.

Het album, dat op 13 november 2015 door het Munster Records label werd uitgebracht, bevat 10 nummers, waarvan het, in september, op single verschenen nummer "You Should Have Switches", het eerste is en daarin hoor ik de band een heerlijke swingende licht hypnotiserende pulserende mix maken van elektro, pop en garagerock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "The Amphetamine Beatnik", een fantastische psychedelische hypnotiserende elektro song, die gevolgd wordt door "Take Your Ghosts", waarin de band een lekker in het gehoor klinkende licht psychedelische pop song speelt.
Dan zet de band me een swingende mix van garagerock en pop voor, die me lichtelijk aan de muziek van Cramps doet denken en "Nuclear Backyard" getiteld is, waarna "Trouble Girl" volgt en hierin maakt The Japanese Girl opnieuw een swingende dansbare mix van elektro en pop.
In "Twiggy Kasumi" hoor ik een uitstekende psychedelische pop song in de stijl van de Griekse band Acid Baby Jesus en in "I'm In Dreamland" laat de band me genieten van een hypnotiserende melodische mix van elektro, pop en rock met oosterse accenten.
Vervolgens hoor ik de elektro pop song "Stop The Clock", die swingt als een trein, "Progress", een verrukkelijke dansbare elektro pop song en "Sadhu", een swingende poprock song, waarbij stil zitten geen optie is.

Het debuut album "Sonic-Shaped Life" van The Japanese Girl staat vol schitterende swingende rock songs, die het beluisteren meer dan waard zijn en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan elke liefhebber van zowel psychedelische rock, elektro en pop.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten