maandag 29 augustus 2016

Review: Gioumourtzina - Blakk Metall Remixes EP (Inner Ear Records, 2016) (Elektro)

Gioumourtzina uit Thessaloniki, Griekenland, die in april 2014 werd opgericht, bestaat uit: Anestis Neiros - zang en synthesier en John Tselikas - basgitaar.
In 2015 maakte het duo, door mond op mond reclame, een lokale hit met het nummer "Russian Market", die vervolgens het internet veroverde en daarna ook de rest van Griekenland.
In april 2016 bracht het Inner Ear Records label hun debuut album "Blakk Metall" zowel op CD, vinyl en digitale download uit en deze is in augustus 2016 gevolgd door de EP "Blakk Metall Remixes", waarop 5 nummers staan. (De EP is gratis te downloaden via bandcamp)

De EP start met "The Rundown", de Vercetti Technicolor Remix, waarin ik het duo een fantastisch rustig psychedelisch klinkend elektro nummer hoor spelen, dat een enigszins dreigend hypnotiserend dansbaar ritme bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik de ION Remix "Russian Market" voorgezet en hierin speelt de band een heerlijk swingende dansbare mix van new wave en elektro, die gevolgd wordt door de Larry Gus Remix "Chrysostomou Smyrnis" en daarin laat het duo me genieten van een uitstekende elektro song, die zeer dansbaar is en een licht hypnotiserend ritme heeft.
Dan volgt "Chinese Battleship" (NTEIBINT Remix), een lekker in het gehoor klinkende 80er jaren mix van elektro en disco, waarin de muziek wel iets weg heeft van een song van Frankie Goes To Hollywood en in het laatste nummer, de Pan Pan Remix "Lobby Raver", laat Gioumourtzina me genieten van een verrukkelijke elektro song, die gemixt met krautrock voor een swingend geheel zorgt, waarbij stil zitten geen optie is.

"Blakk Metall Remixes" van Gioumourtzina is een welkome aanvulling op hun album "Blakk Metall" en bevat 5 schitterende nummers, die ik elke liefhebber van elektro kan aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten