maandag 8 augustus 2016

Review: Itchy Teeth - Itchy Teeth (Four Twenty Records, 2016) (Pop)

Itchy Teeth werd in 2011 te Londen, Engeland opgericht en bestaat uit: Xav Clarke - zang en sologitaar, Charlie Hannah - zang en sologitaar, Big M. - basgitaar en Oli Booker - drums.
De band bracht hun debuut single "Going Up To Mars" / "Little Plane" in september 2015, in een beperkte oplage op rood vinyl, in eigen beheer uit en deze is verkrijgbaar via hun online winkel.
De band trad regelmatig in Europa op en namen in Duitsland het live album "Live At Nörgelbuff" op, dat vanaf 15 december 2014 via hun website en tijdens optredens te koop is.
Tevens schreven ze het thema en aflevering voor CBeebies' Dinopaws (BBC) en traden veel op bij BBC Londen's "Gary Crowley Show".
Hun single "Time Machine" wordt 13 mei 2016 door het Four Twenty Records label uitgebracht en hun debuut album "Itchy Teeth", dat in 1 dag live in een bunker in Duitsland werd opgenomen, zal 12 augustus 2016 verschijnen.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met de single "Time Machine", waarin ik de band een lekker klinkende zestiger jaren gerelateerde pop rock song hoor spelen, die een erg aanstekelijk ritme heeft, swingt en diverse subtiele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de reccensie) en gevolgd wordt door "Red Light Mary", een uitstekende vrij rustige pop song.
Daarna zet de band me "Original Fool" voor en hoor ik een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo pop song, die zeer dansbaar is, waarna "Solid Gold Teeth" volgt en de band een prachtige rustige ingetogen song speelt.
Dan hoor ik "Silhouette", een schitterende, vrolijk klinkende, uptempo pop rock song met diverse tempowisselingen, die invloeden van de jaren 70 heeft en gevolgd wordt door "Face I Can Trust", een prima aanstekelijke pop song, die een dansbaar ritme heeft.
In "Modern Man" laat Itchy Teeth me een heerlijke afwisselende pop song horen, die vrij commercieel klinkt en in "Monday's Fool" zet de band me opnieuw een prttig klinkende pop song voor, waarbij het meezing gehalte vrij hoog is en de muziek een aanstekelijk ritme bevat.
Vervolgens speelt de band "Teenager Permanently", een prachtige vrij rustige pop song en "Terrible Thing", een uitstekende swingende pop song, die diverse tempowisselingen bevat en net als de rest van de songs vrij commercieel klinkt.

Het album "Itchy Teeth" van Itchy Teeth bevat 10 prima pop songs, waarmee de band muzikaal op het grote publiek mikt,  die zeker bij de liefhebbers van de betere pop muziek in de smaak zullen vallen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten