zondag 18 februari 2018

Review: Alessandro Seravalle - Spielräume (Zeit Interference, 2017) (Elektronisch / Avant Garde)

De Italiaanse zanger, sologitarist en elektronische geluid manipulator Alessandro Seravalle uit Cervignano Del Friuli, brengt sinds 1993 muziek uit en studeerde tevens af in de filosofie.
Van 1993 tot 2011 was dat met Garden Wall, waarmee hij 8 albums op diverse labels uitbracht, waarna hij met Genoma in 2010 en 2014 2 albums maakte en tussentijds maakte hij in 2013 met Schwingungen 77 Entertainment een album.
In 2016 verscheen "The Book Of Job" van zijn band Sete via bandcamp, maar ook werd dat jaar onder zijn eigen naam het album "Morfocreazioni I-V" uitgebracht via het Setola Di Maiale label en op 14 november 2017 verscheen zijn CD album "Spielräume" via Zeit Interference (een sublabel van Lizard REcords).

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Spielraum I", waarin ik een heerlijk eentonig elektronisch avant garde nummer voorgeschoteld krijg, met de tekst "Hello, Hello", dat gevolgd wordt door "Spielraum II" en daarin hoor ik gedurende anderhalve minuut een vrouwenstem, die de woorden "Kill Me By Night" spreekt en dit wordt ondersteund door een eentonig geluid, waarna er een korte pauze volgt, die na 10 seconden opgeheven wordt en het nummer weer verder gaat, waarbij Alessandro een hypnotserende synthesizertoon speelt, terwijl de vrouw de woorden blijft herhalen.
Daarna volgt "Spielraum III", dat de woorden "Afraid" bevat en eveneens met elektronische avant garde gepaard gaat (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), waarna "Spielraum IV" volgt en Alessandro me opnieuw elektronische geluiden voorzet en hierin zit de tekst "Kill Me" verwerkt.
In "Spielraum V" verolgt hij zijn ingeslagen weg en krijg ik de tekst "I'm Sorry" te horen, die door vrij zware en experimentele klanken begeleid wordt en in "Spielraum VI" is dat "Those Affect To That, Damn" en ook in dit nummer speelt hij weer een eentonig elektronisch ritme.

"Spielräume" van Alessandro Seravalle is een niet alledaagse plaat, die vrij moeilijk toegankelijke muziek bevat, die zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen, maar zij, die de moeite nemen, om deze schijf eens te gaan beluisteren, zullen dit werk waarschijnlijk wel op waarde weten te schatten.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten