zondag 4 februari 2018

Review: Les Lekin - Died With Fear (Tonzonen Records, 2017) (Psychedelische Rock / Stoner)

Les Lekin werd in 2011 te Salzburg, Oostenrijk, opgericht en bestaat uit: Peter G. - sologitaar, Beat B. - basgitaar en Kerstin W. - drums.
De band bracht in oktober 2014 hun debuut album "All Black Rainbow Moon" in  een beperkte oplage op 180 gram vinyl uit, inclusief een gratis download code en poster via www.tonzonen-shop.de en tevens verscheen het album op CD in wit met digitale download en met de hand gesigneerd door alle drie de bandleden en als digitale download.
Hun tweede album heet "Died With Fear" en werd op 20 november 2017 via het Tonzonen Records label op LP in een beperkte oplage van 500 stuks op blauw marmer kleurig vinyl uitgebracht, waarbij de plaat een inlegvel en download code bevat en is te bestellen via www.tonzonen.de en ook verscheen het album in een beperkte oplage van 1000 stuks als digipack op CD.

Het album, dat 4 vrij lange nummers bevat, start met "Orca" en daarin hoor ik de band in een rustig tempo beginnen, dat langzaam iets versneld en in een stevig tempo gespeeld wordt, waarna "Inert" volgt en ook dit is een schitterend vrij rustig maar stevig psychedelisch stoner nummer, dat een licht hypnotiserende werking op me heeft.
Dan schotelt Les Lekin me "Vast" voor en brengt een heerlijk melodisch rock nummer ten gehore, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In het laatste nummer, "Morph", laat de band me nogmaals genieten van een rustig melodisch rock nummer met lichte psychedelische invloeden en een licht  hypnotiserend ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).

"Died With Fear" van Les Lekin is een uitstekend debuut album, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van stoner en licht psychedelische rock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten