maandag 29 oktober 2018

Review: Hair Of The Dog - The Road To Roadburn (Kozmik Artifactz Records, 2016) (Hardrock)

Hair Of The Dog uit Edinburgh, Schotland, werd in 2013 opgericht door Adam Holt - zang en sologitaar, Ian Thomson - basgitaar en Jonathan Holt - drums.
Beide broers kenden Ian al sinds hun high school tijd en speelden regelmatig jams, maar omdat elk na school zijn eigen weg volgde, duurde het tot 2013 voordat de band echt een feit was.
De band schreef die zomer voldoende nummers, om een EP op te nemen en noemde zichzelf Hair Of The Dog naar een album van de Schotse band Nazareth en ook hun EP "Hair Of The Dog" verscheen begin 2014 via bandcamp onder die naam.
Door hun schare fans groeide hun populariteit en velen deelden de EP via internet, waardoor de interesse van kleine onafhankelijke labels steeg en Kozmik Artifactz Records de band een contract aan bood voor de verkoop van 300 vinyl albums, waarna de EP ook verscheen in zwart en in een beperkte oplage op transparant vinyl.
Op 10 juli 2015 werd hun debuut album "The Siren's Song" in een beperkte oplage op zowel zwart als marmer kleurig paars vinyl uitgebracht en tevens op CD en als digitale download, waarna "This World Turns" op 14 juli 2017 volgde en deze verscheen in gekleurde uitgave van 180 gram op roze en blauw marmer en eveneens op zwart vinyl, CD en als digitale download.
Hun eerste live album, "The Road To Roadburn" werd op 19 oktober 2018 door Kozmik Artifactz Records in gekeurd vinyl uitgebracht, waarvan 200 op geel, wit en blauw marmer kleurig vinyl, waarvan er 111 met de hand genummerd zijn en deze worden alleen via mail order verkocht, terwijl de resterende via de band en enkele distributeurs verkocht worden, maar ook worden er 100 op zwart vinyl geperst.
Vermeldenswaardig is ook, dat de opnamen van het album, dat 7 nummers bevat, plaats vonden tijdens hun optreden op het Roadburn festival in 2016.

Het album begint met "The Siren's Song", waarin ik de band een swingende afwisselende hardrock song hoor spelen met progressieve rock invloeden, waarin de zang helaas niet erg verstaanbaar is en deze wordt gevolgd door "Gypsy Eyes", een aanstekelijke swingende dansbare uptempo rock song, die me in beweging zet.
Daarna speelt Hair Of The Dog "Empty As The Wind", een swingende rock song, die diverse tempowisselingen bevat en "Strangers In The Darkness", een heerlijke rustige rock song, waar diverse subtiele tempowisselingen in zitten.
In "Weary Bones" zet de band me opnieuw een prachtige rustige song voor, die langzaam iets meer snelheid krijgt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "This World Turns" brengt de band een uitstekende swingende rock song met hardrock en progressieve rock invloeden, die langzaam opgebouwd wordt, waarna de band halverwege besluit het tempo weer te veranderen en verder gaat in een rustig tempo, dat opnieuw versneld wordt.
Het laatste nummer, "Wage With The Devil", wordt net als de rest van de nummers volgens hetzelfde stramien opgevoerd, dat wil zeggen afwisselende tempo's en een aanstekelijk ritme.

"The Road To Roadburn" van Hair Of The Dog is een uitstekende plaat met swingende muziek, die ik liefhebbers van hardrock kan aanraden, eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten