maandag 29 oktober 2018

Review: Slocks - Holy Motor (Voodoo Rhythm Records, 2018) (Noise Rock)

Sloks uit Turijn, Italie, werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Ivy Claudy - zang en basgitaar, Buddy Fuzz - sologitaar en Peter Chopstick - drums.
De band bracht 18 april 2016 hun album "OneUp 10' online" als digitale download uit en deze werd op 4 maart 2016 vooraf gegaan door de gratis digitale download "Bootleg Of Our Live At Spazzio 211, 4 March 2016" en gevolgd door de 7" single "Sloks", die via Resurrections Records, SOB Records en Double Face Records verscheen en tevens als digitale download werd uitgebracht.
Op 21 september 2018 bracht Voodoo Rhythm Records hun album "Holy Motor", waarop 10 nummers staan, op LP, CD en als digitale download uit en vermeldenswaardig is, dat Lo Spider op 1 nummer als gastmuzikant mee speelt op sologitaar.

Het eerste nummer van het album heet "One Up" en daarin schotelt de band een heftig klinkende song voor, die in een eentonig rustig tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme heeft, dat halverwege verandert en Slocks een licht chaotisch stuk muziek ten gehore brengt, waarna "Rat" volgt en de band een prima mix van noise en pop in een gemiddeld tempo speelt, waarbij het ritme opnieuw vrij eentonig klinkt.
Daarna volgt het titelnummer "Holy Motor", waarin ik een swingende uptempo mix van noise, rock en blues voorgezet krijg en deze wordt gevolgd door "Jazz Is Dead", een uitstekende noise rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en diverse subtiele tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
In "Killer" zet Slocks me een korte rock song voor en in "Dad Can Dance" hoor ik een schitterende korte uptempo mix van rock en noise.
Dan volgt "The Swamp" en hierin maakt de band een mix van rock & roll, noise en experimentele rock en deze wordt in een hoog tempo gespeeld en gevolgd door "Crashing", een heftige song, die een afwisselend tempo heeft en invloeden van noise, rock en punk heeft.
Vervolgens schotelt de band me "Lost Memories" voor en krijg ik een heerlijke eentonige mix van blues en noise te horen, die een aanstekelijk ritme heeft en in "By The River" gaat de band verder met het maken van muziek in dit tempo en ritme.

"Holy Motor" van Slocks bevat 10 vrij heftige songs, die vrij heftig klinken en invloeden van blues, rock en uit de begin periode van muziek van Yoko Ono hebben en ik kan liefhebbers van noise rock dan ook aanbevelen deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten