maandag 1 februari 2021

Review: The Locker Room Cowboys - The Future Came And Stole Our Dreams (Billywitch Records, 2021) (Melodische Pop)

The Locker Room Cowboys uit Bristol, Engeland bestaat uit: Andy Budge - basgitaar, drums en drumcomputer, John Garden - sologitaar en keyboards, Icarus Peel - sologitaar en zang en Charlie Bateson - zang. 
De band bracht op 25 februari 2017 hun debuut uit met het digitale album "Astra Planeti Around Helios" en deze werd op 18 november 2018 gevolgd door het digitale nummer "We Love You", dat eveneens op de Fruits De Mer verzamel LP's "The Three Seasons" en "A Band for all Seasons" staat.
Daarna volgden "The Locker Room Cowboys Demos" (6 april 2020, digitaal album) en de digitale single "Always Love You" / "Revolutions" (28 april 2020) en op 9 april 2021 verschijnt hun album "The Future Came And Stole Our Dreams", waarop 12 nummers staan, in een beperkte oplage van 99 stuks op CD via Billywitch Records en daarop wordt de band bijgestaan door: Crystal Jacqueline - achtergrondzang, Evie Budge - achtergrondzang en Victoria Reyes - piano (in Revolutions).

Het album begint met "Procession", waarin de band een schitterend melodisch instrumentaal uptempo nummer ten gehore brengt, waarna "Oklahoma '33" volgt en de band een prachtige song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Deep Water", een geweldige swingende uptempo rock song met jaren 70 invloeden, tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme, "Laurel Canyon Comedown", een heerlijke swingende dansbare song met een terugkerend ritme en melodische invloeden, waarbij stil zitten geen optie is en "Most Of You", een mooie vrij rustige song, die iets voor de helft van het nummer een tijdelijk beetje meer snelheid krijgt, om na korte tijd terug te keren in het begin tempo, om dan nogmaals te versnellen.
In "It's All A Big Yellow Circle" zet The Locker Room Cowboys me een verrukkelijke melodische pop song in een gemiddeld tempo voor, die aanstekelijk klinkt(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), in "Revolutions" krijg ik een uitstekende pop song te horen, die een melodisch ritme heeft, dat aanzet tot beweging en in "Let Me Tell You" laat de band me genieten van een uptempo swingende poprock song.  
Dan volgen "Bordertown", een pop song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk ritme heeft en "I'm Sure I Will", een lekker in het gehoor klinkende song met een dansbaar ritme.
Verder hoor ik "Always Love You", een prima song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en "Goodnight And Goodbye", een song met een gemiddeld aanstekelijk tempo, dat beweging oproept.

"The Future Came And Stole Our Dreams" van The Locker Room Cowboys is een puike CD, die vol staat met aanstekelijke nummers, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan liefhebbers van melodische muziek en de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten