maandag 1 februari 2021

Review: Vestindien - Null (Dark Essence Records, 2021) (Rock)

Vestindien uit Bergen, Noorwegen, werd in 2009 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Torjus Slettsnok Raknes - zang, Simen Waller Sköien - sologitaar, Karl Johan "Joakim" Johannesen - drums en Pâl Erik Veseth - basgitaar.
De band bracht op 6 februari 2012 hun debuut 7" 33 toeren EP "We Are The Lords Of Hellfire, And We Bring You...Fire" via Nakkeskudd Plater uit en tevens verscheen het nummer "Midnight Conoe" van de EP als digitale download, waarna het enkele jaren stil werd rond de band.
Op 12 februari 2021 verschijnt hun album "Null", waarop 7 nummers staan, via Dark Essence Records als LP in een beperkte oplage op goud/zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Mot Dag", waarin de band een schitterend rustig melodisch instrumentaal nummer speelt, dat langzaam  iets meer volume krijgt en over gaat in "Berenberg", een uitstekende uptempo rock song, die swingt en invloeden van de jaren 80 hardrock bands heeft.
Daarna volgen "Meldröye", een heerlijke song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, melodische invloeden heeft en tempowisselingen bevat en plotseling stopt, het op single verschenen titel nummer "Null", dat begint met een rustig melodisch ritme, om na bijna 2 minuten over te gaan in een geweldige rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Ormegard" schotelt Vestindien me een fantastisch nummer voor, dat symfonisch begint en na korte tijd verandert in een swingende puike uptempo rock song, die vrij heftig klinkt, in "Ned", een heftig gezongen uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "Öst For Sol" krijg ik een geweldige trage rock song te horen, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft.

"Null" van Vestindien is een prima debuut album, dat vol lekker in het gehoor klinkende rock songs staat en ik kan iedere liefhebber van rock deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar enkele nummers van dit lbum via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten