maandag 8 februari 2021

Review: Ted & Majella - Divine Timing (Eigen Beheer, 2020) (Symfonisch / Pop)

Ted en Majella zijn Ted Turner (bekend van de band Wishbone Ash) - zang, solo- en basgitaar, keyboards, drums en programmering en zijn vrouw Majella - zang, basgitaar, keyboards, drums en programmering uit Engeland, die tegenwoordig in Phoenix, Arizona, Amerika wonen.
Het duo bracht op 6 april 2018 hun debuut album "Better Together" via Cherry red Records als CD en als digitale download uit en deze werd op 21 december 2020 gevolgd door "Divine Timing", dat 8 nummers bevat en in eigen beheer als dd verscheen.

Het album begint met "WoMan", een verrukkelijke mix van pop en soul, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een zeer aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarna "Twin Soul" volgt en het duo een heerlijke dansbare song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die diverse tempowisselingen bevat en lichte symfonische invloeden heeft.
Daarna volgen "Cruising The Sky", dat experimenteel en psychedelisch begint, om na 1 minuut over te gaan in een schitterende swingende mix van symfonische rock, drum 'n' bass en pop, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en "Like Never Before", een prachtige melodische song met lichte country invloeden, die opnieuw een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Wild Is The New Safe" zetten Ted & Majella me een uitstekende swingende uptempo mix van reggae, pop en symfonische rock voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "When It's Time" krijg ik nogmaals zo'n prima song te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Verder volgen "Gone Too Far", een mooie rustige melodische pop song om lekker bij weg te zwijmelen en "Flow", een geweldige mix van pop, soul en melodische muziek, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en tempowisselingen heeft.

"Divine Timing" van Ted & Majella is een lekker in het gehoor klinkend album, dat vol songs met invloeden van symfonische, melodische en pop muziek staat, waarbij ideeën uit de new age beweging tevens een belangrijk onderdeel zijn en ik kan liefhebbers van deze genres deze digitale schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de link onder de recensie)
Music – Ted Turner and Majella

Geen opmerkingen:

Een reactie posten