maandag 12 juli 2021

Review: Dogs Bite Back - Back? Forward! (Addiction Records, 2021) (Experimenteel)

Dogs Bite Back uit Moskou, Rusland, bestaat uit: Ilia Belorukov – modulaire synthesizer, Dmitry Lapshin – basgitaar en effectpedalen en Konstantin Samolovov – drums, objecten en geluidsrecorder.
De band bracht hun debuut uit met het digitale nummer "First Blood", dat op 21 mei 2021 verscheen en deze werd gevolgd op 4 juni 2021 door het album "Back? Forward!", dat via Addiction Records werd uitgebracht als CD, als cassette in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "What Did You Eat Today?", een stuk experimentele muziek, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van experimentele jazz heeft en gevolgd wordt door "What Does It Smell Like?", een uptempo experimenteel elektronisch nummer, dat invloeden van computerspelletjes bevat.
Daarna volgen "Are You Serious?", dat eveneens zeer experimenteel klinkt, heerlijk drums werk en invloeden van free jazz bevat en tegen het einde iets meer snelheid krijgt en "Oh No?!", nogmaals zo'n zelfde soort experimenteel nummer.
In "You Are A Beast!" zet Dogs Bite Back me vrij zwaar nummer met een terugkerend eentonig ritme in een niet al te hoog tempo voor en in "Ga-Ga-Gah" krijg ik een uptempo nummer te horen, dat een aanstekelijk swingend terugkerend ritme heeft.

"Back? Forward!" van Dogs Bite Back is een niet alledaagse CD, die vol experimentele muziek staat en de liefhebber van dit genre zal het album zeker op waarde weten te schatten en ik kan hen dan ook aanraden eens te gaan luisteren naar deze bijzondere schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten