zondag 18 juli 2021

Review: Glascow Coma Scale - Sirens! (Tonzonen Records, 2021) (Post-Rock)

Glascow Coma Scale uit Frankfurt, Duitsland, bestaat, na een bezettingswisseling, uit: Piotr Kowalski - sologitaar, keyboards en programmering, Marek Kowalski - basgitaar en Helmes Bode - drums.
De band bracht hun debuut album "Apophenia" op 8 februari 2014 als digitale download uit en deze werd op 16 november 2016 gevolgd door het digitaal album "Enter Oblivion".
Op 17 september 2021 verschijnt hun album "Sirens!" als LP in een beperkte oplage van 750 stuks op rood vinyl, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks en als dd.

Het album, dat 5 nummers bevat, begint met "Orion", waarin Glascow Coma Scale een geweldig post-rock nummer speelt, dat in een gemiddeld aanstekelijk tempo wordt gespeeld en lichte ruimtelijke invloeden heeft en gevolgd wordt door "Magik", een swingend uptempo nummer, dat invloeden heeft van de muziek van de Russische band IWKC.
Daarna volgen "Underskin", een schitterend nummer met lichte Oosterse invloeden en een gemiddeld tempo en tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme en het titel nummer "Sirens", een fantastisch swingend uptempo post-rock nummer met een aanstekelijk ritme.
En in "Day 366" zet Glascow Coma Scale me een soortgelijk nummer voor, dat ruimtelijke invloeden en tempowisselingen bevat.

"Sirens" van Glascow Coma Scale is een prima post-rock plaat, die lekker in het gehoor klinkende nummers bevat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar de teaser van dit album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten