maandag 5 juli 2021

Review: Iah - III (Kozmik Artifactz Records, 2021) (Stoner)

Iah uit Córdoba, Argentinië bestaat uit: Mauricio Condon - sologitaar, Juan Pablo Lucco Borlera - basgitaar en José Landín - drums.
Op 20 januari 2017 verscheen hun debuut album "Iah" als digitale download en deze werd op 13 juni 2017 gevolgd door de digitale download "IAH (2 Bonus Tracks)".
Het Necio Records label bracht het album in 2017 in een oplage van 100 stuks, inclusief poster op CD uit, Kozmik Artifactz Records bracht het album in 2018 in een beperkte oplage van 100 stuks op zwart vinyl uit en via Bilocation Records verscheen het in 2018 in een genummerde editie op blauw marmer kleurig vinyl en op 30 augustus 2019 als her persing in een beperkte oplage van 100 stuks op doorzichtig blauw vinyl uit.
Op 24 oktober 2018 verscheen "II" van de band als digitale download en op 15 mei 2019 bracht Necio Records het album op CD met poster en stickers uit, waarvan er 100 via bandcamp verkrijgbaar zijn.
Ook verscheen het album via Kozmik Artifactz Records in een beperkte oplage 100 stuks op zwart vinyl en 200 stuks op zwart/wit marmer kleurig vinyl in een klaphoes, waarvan de eerste 111 voor de exclusieve mailorder editie met de hand genummerd zijn.
Op 11 september 2020 bracht de band hun album "III", waarop 6 nummers staan, digitaal uit en op 25 juni 2021 is dit album als LP in een beperkte oplage op gekleurd  vinyl verschenen via Kozmik Artifactz Records.

Het album begint met "Uaset", een geweldig stonerrock nummer met gitaar invloeden van Stefan Koglek (Colour Haze), dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, waarin enkele tempowisselingen zitten, om de laatste minuten in een rustig tempo te worden uitgespeeld en dit nummer wordt gevolgd door "Raju", een stevig rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat lichte melodische invloeden bevat en tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Cilene", een schitterend melodisch nummer met een terugkerend ritme, die halverwege tijdelijk verandert in een rustig stukje muziek, om na enkele minuten weer te veranderen en over te gaan in een stevig rock nummer en "Ennui", dat eveneens met melodische klanken begint, om na korte tijd over te gaan in een stevig terugkerend ritme, dat iets over de helft van het nummer weer tijdelijk melodisch wordt, om enkele minuten voor het einde nogmaals in een stevig ritme verandert.
In "Lo Que Hoy Es Evidente" schotelt Iah me opnieuw een prachtig melodisch stukje muziek voor, dat halverwege verandert in een swingend uptempo stonerrock nummer met een terugkerend ritme, dat enkele minuten later over gaat in een rustig tempo en meer melodie krijgt toegevoegd en "Una Vez Fue Imaginario", een verrukkelijke mix van stonerrock en melodische rock met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, die tegen het einde iets steviger wordt.

"III" van Iah bevat 6 heerlijke nummers, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan elke liefhebber van stonerrock deze schijf dan ook aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten