maandag 5 juli 2021

Review: Gerald Gradwohl Group - Episode 6 (GTone 211 Records, 2021) (Jazzrock)

Gerald Gradwohl Group uit Wiener Neustadt, Oostenrijk bestaat sinds 2013 uit: Harald Tanschek  - drums, Jojo Lackner - basgitaar, Thomas Kugi - saxofoon en Gerald Gradwohl - sologitaar.
De band bracht in 2003 zijn debuut album "Gerald Gradwohl​-​ABQ feat. Bob Berg, Gary Willis, Kirk Covington" als CD en als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Tritone Barrier" (21 mei 2007, CD en dd), "Gerald Gradwohl​-​Sally Beth Roe" (10 oktober 2009, CD en dd), "Big Land" (7 januari 2013, CD en dd), "Gerald Gradwohl - Raw" (6 oktober 2016, CD en dd), "Gerald Gradwohl​-​ABQ feat. Bob Berg, Gary Willis, Kirk Covington" (20 maart 2020, CD en dd, her-persing van het album uit 2003) en "Episode 6", waarop 8 nummers staan, dat op 16 april 2021 als CD en als dd via GTone 211 Records is uitgebracht.

Het album begint met "Viking", waarin Gerald Gradwohl Group een stevig kort heavy rock nummer in een niet al te hoog tempo met een terugkerend ritme speelt, dat gevolgd wordt door "Let's Talk", een swingend uptempo jazzrock nummer met funk invloeden en subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen "K-Log", een heerlijk uptempo jazzrock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen een improvisaties en gaat tegen het eind over in een experimenteel stukje muziek en "Longing For Home", een prachtig rustig melodisch nummer met jazz invloeden en subtiele tempowisselingen.
In "The Essence Of Time" zet Gerald Gradwohl Group me opnieuw een mooi stukje jazz voor, dat in een niet al te hoog tempo begint, om na enkele minuten meer snelheid te krijgen, waardoor de muziek gaat swingen en "Jabo", een uitstekend swingend uptempo nummer met een aanstekelijk ritme, dat beweging oproept.
Verder volgen "What's On Your Mind?", een fantastische dansbare mix van blues en jazz, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een slepend ritme heeft en "Positive Grid", een prima jazz nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat van de band Can is geleend ("Father Cannot Yell") en bij tijd en wijle swingt.

"Episode 6" van Gerald Gradwohl Group staat vol puike jazz en jazzrock nummers, waar ik erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van deze genres dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten