zondag 26 februari 2023

Review: Dez Dare - Perseus War (CH!MP Records, 2023) (Punk)

Dez Dare (het alias van Darren Smallman van de bands Battle Worldwide, Low Transit Industries, Thee Vinyl Creatures, The Sound Platform en Warped) groeide op in Geelong, Victoria, Australië, waar hij beïnvloed raakte door de lokale punk en rock scene in 1990 en verhuisde naar Engeland in 2010, waar hij sindsdien deel uit maakt van de huidige muziekscene.
Hij bracht op 30 oktober 2020 zijn debuut EP "So Cold, Josephine" als digitale EP uit, gevolgd op 12 februari 2021 door de digitale split EP "Splitz", die hij deelde met Melt Citizen (El Paso, USA), waarna op 15 maart 2021 het digitale nummer "Dumb Dumb Dumb" verscheen, als voorloper van het album "Hairline Ego Trip", dat 9 nummers bevat en op 4 juni 2021 via CH!MP Records als LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, als CD in een beperkte oplage van 40 stuks en als digitale download werd  uitgebracht.
Daarna verscheen op 1 april 2022 zijn single "1.9.8.5." via CH!MP Records, als voorloper van zijn album "Ulysses Trash", dat op 19 augustus 2022 via dit zelfde label werd uitgebracht en op 17 maart 2023 brengt dit label het album "Perseus War" uit als LP, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 10 nummers bevat, waarin Dez Dare een swingende uptempo rock song, die een terugkerend ritme en invloeden van punk en noise bevat en deze wordt gevolgd door "Perseus #1985", een geweldig nummer met een gemiddeld tempo en punk invloeden, die een terugkerend ritme heeft en swingt en "Myopic Tropic", een heerlijke song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "Bloodbath-On-HI", een fantastisch uptempo nummer met een terugkerend ritme en punk invloeden (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), "A Chimp, A Tricycle, New World Order", een schitterende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die aanzet tot dansen en lichte punk en acid rock invloeden heeft en "I Know Why You Cry At Adam Sandler Films", een swingende song met een terugkerend ritme, die een hoog meezing gehalte heeft.
In "Ouch!" zet Dez Dare me een licht psychedelische song voor, die in een niet al te hoog tempo wordt  gespeeld en in "My Heels + My Toes, My Lies + My Nose" krijg ik een uitstekende rock song met een repeterend ritme, dat een lichte trance teweeg brengt.
Dan volgen "BeachH!", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een gemiddeld tempo en acid rock invloeden, die tempowisselingen bevat en "Stop. Stop. Stop. Talking.", een verrukkelijke uptempo song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die swingt en tot beweging aanzet.

"Perseus War" van Dez Dare is een puike plaat, die vol heerlijke nummers staat, die invloeden van punk bevatten, een terugkerend ritme hebben en swingen en ik raad elke liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook van harte aan.  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten