zondag 12 februari 2023

Review: Machiavellian Art - Indoctrination Sounds (Riot Season Records, 2023) (Noise Rock)

Machiavellian Art uit Walsall, Engeland bestaat uit: Sam Hunt - drums, Amy Murphy - basgitaar, Joe Parkes - sologitaar en noise, John Andrews - sologitaar en zang en Benjamin Thomas - zang en saxofoon.
De band bracht op 19 mei 2019 hun debuut album "Machiavellian Art" uit als cassette in een eerste persing van 30 stuks en een tweede persing van 20 stuks en als digitaal album en op 24 februari 2023 verschijnt hun album "Indoctrination Sounds" als LP en als digitaal album uit via Riot Season Records en dit bevat 7 nummers.

Het album start met "Serotonin Problem", waarin Machiavellian Art een heftige zware stoner song met een terugkerend ritme en invloeden van noise rock en doom in een niet al te hoog tempo speelt en dit wordt gevolgd door "Faceless Voices", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die invloeden van noise bevat.
Daarna volgen het titel nummer "Indoctrination Sounds", een geweldige uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen, waarna de muziek tegen het einde over gaat in Industriële noise en "Revolution", een song met een gemiddeld tempo en geweldig saxofoon spel, dat invloeden heeft van het spel van Nik Turner, om iets meer dan een minuut over te gaan in een stuk noise.
In "Let Down" zet Machiavellian Art me een swingende uptempo song voor, die opnieuw fantastisch saxofoon spel en een terugkerend ritme bevat, in "Watch Them Crawl" krijg ik een uitstekende uptempo  hardcore punk song te horen, die een dansbaar terugkerend ritme heeft en in "Digbeth B5" hoor ik de band een stuk geïmproviseerde muziek in een niet al te hoog tempo spelen, dat invloeden van de muziek van Copernicus bevat.

"Indoctrination Sounds" van Machiavellian Art is een vrij heftige plaat, die prima noise rock nummers met terugkerende ritmes bevat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten