zondag 5 februari 2023

Review: Les Dunes - Les Dunes (Kapitän Platte / Apollon Records, 2023) (Instrumentale Post-Rock)

Les Dunes uit Haugesund, Norwegen bestaat uit: Morten Jackman - drums, Per Steinar Lie - basgitaar en Per Andreas Haftorsen - sologitaar.
De band brengt op 24 maart 2023 hun debuut album "Les Dunes" uit via Kapitän Platte en Apollon Records en deze verschijnt zowel als LP, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Mellow Skies", waarin Les Dunes een fantastisch melodisch post-rock nummer met een niet al te hoog tempo speelt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), dat gevolgd wordt door "Akkordskiftelåten", een mooi vrij langzaam nummer, dat rust uitstraalt en "Spectral Lanes", dat eveneens een langzaam tempo  en melodische invloeden bevat.
Daarna volgen "Zosima", een nummer in dezelfde stijl, dus melodisch en vrij rustig, "Mayhem In Hm", opnieuw zo'n nummer en ook "Keisarholi" is een zelfde soort nummer.
In "D And Ass" schotelt Les Dunes me weer een prima rustig post-rock nummer voor en in "The Build-Up" krijg ik weer een melodisch post-rock nummer in een niet al te hoog tempo te horen.

"Les Dunes" van Les Dunes staat vol verrukkelijke melodische instrumentale post-rock nummers, die allemaal op elkaar lijken en daardoor heb ik het idee, dat de hele plaat uit 1 nummer bestaat, dat in korte stukjes is geknipt en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren en zelf zijn of haar mening hierover te vellen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten