zondag 26 februari 2023

Review: Duel - Live At Hellfest (Heavy Psych Records, 2923) (Hardrock)

Duel uit Austin, Texas, Amerika, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Justin Collins — drums, Shaun Avants — basgitaar en zang, Tom Frank — sologitaar en zang en Jeff Henson — sologitaar en zang.
De band bracht op 26 april 2016 hun debuut album "Fears Of The Dead" uit, als LP, CD en digitale download via Heavy Psych Sounds en deze werd gevolgd door de albums: "Witchbanger " (30 april 2017 LP, CD en dd, HPS), "Live At The Electric Church" (23 april 2018 dd) en "Valley Of Shadows" 17 mei 2019 LP, CD en dd, HPS) en op 1 oktober 2021 verscheen hun album "In Carne Persona" via HPS als LP test persing in een beperkte oplage van 20 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 80 stuks op cornetto geel oranje doorzichtig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op groen met rood gespetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op neon violet kleurig vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.
Hun nieuwe album "Live At Hellfest", dat 6 nummers bevat, verschijnt op 10 maart 2023 via Heavy Psych Records als testpersing LP in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op kleur in kleur transparant/oranje/gespetterd zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op transparant rood vinyl, als LP op zwart vinyl, als digipack CD en als DVD.

Het album start met "Wave Of Your Hand", waarin Duel een schitterende progressieve stonerrock in song een niet al te hoog tempo speelt, die na enkele minuten meer snelheid krijgt en gevolgd wordt door "Devil", een prima swingende uptempo hardrock song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Electicity", een uptempo rock song met subtiele tempowisselingen, die swingt en "Strike And Disappear", dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt  en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, om halverwege het nummer in een hoger tempo wordt gespeeld.
In "Children Of The Fire" shotelt Duel me een swingende uptempo hardrock song voor, die aanzet tot dansen en in "Fears Of The Dead" krijg ik een uitstekende swingende uptempo song te horen, die halverwege van ritme verandert, om tegen het einde terug te keren naar het begin tempo en ritme.

"Live At Hellfest" van Duel bevat 6 puike uptempo hardrock nummers, die swingen en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten