maandag 30 december 2013

Review: The Elwins - And I Thank You (Affairs Of The Heart, 2013) (Pop)

De band The Elwins werden in 2006 te Newmarket, Ontario, Canada opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Matthew Sweeny - zang en sologitaar, Frankie Figlimeni - basgitaar, Travis Stokl - drums en Feurd - sologitaar en keyboards.
De band, die oorspronkelijk een high school duo was en bestond uit Travis en Matthew, nam in 2008 hun debuut EP op in de Chemical Sound Studios en deze verscheen in april 2009.
Daarna kwamen Feurd en basgitarist Christopher Shannon dit duo versterken en deed de band begin 2012 hun eerste Amerikaanse tournee als voorprogramma van diverse bands.
Ook verschenen begin 2012 de EP "Tour Songs" (maart) plus de singles "Countdown"/"Behind My Eyes" (april) en "Stuck In The Middle" (april), waarna in mei 2012 Christopher uit de band stapte en werd vervangen door Frankie Figlimeni.
In december 2012 bracht de band de EP "Happening Holidays" uit, gevolgd in april 2013 door de single "Forgetful Assistance"/"Countdown" en in juli 2013 door hun debuut album "And I Thank You", dat in 2012 te Seattle, Amerika werd opgenomen en zowel op CD als op LP verscheen.
Na het uitbrengen van hun CD/LP ging de band opnieuw op tournee, zowel door Noord Amerika als door Europa, maar nu als hoofdact en hierbij stonden meer dan 40 optredens op stapel.
Aan het eind van de tournee gaat de band weer de studio in om hun volgende album op te nemen, die waarschijnlijk halverwege 2014 zal verschijnen.

De CD/LP "And I Thank You" bevat 10 songs, waarvan "Come On Out" de eerste is en hierin laat de band me een aardige pop song horen, waarin de muziek duidelijk door bands uit de jaren 50/60 geïnspireerd is.
In "Stuck In The Middle" ligt het tempo iets hoger en laat de band me een prettige dansbare pop song horen  (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna de band een rustige pop song met lichte Beatles invloeden speelt, getiteld "Behind My Eyes", die gevolgd wordt door "Forgetful Assistance", een uitstekende vrolijk klinkende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Ook "Paper In Your Pocket", waarin het ritme aanstekelijk is, straalt positiviteit uit en klinkt lekker opgewekt en met "On Your Doorstep" speelt de band een lekker vrolijke swingende meezinger, die enkele prima tempowisselingen bevat.
In "Are You Flying With A Different Bird?" krijg ik meer van de positieve energie van The Elwins te horen en ook dit is een prima uptempo pop song.
Daarna hoor ik "Propinquity", een dansbare swingende pop song, die net als de andere nummers vrolijk klinkt en gevolgd wordt door "I Miss You And I", een vrij rustige lekker klinkende pop song, waarna ik de laatste song van het album te horen krijg, getiteld "Sittin' Pretty" en ook dit is weer zo'n heerlijke vrolijke pop song, die me door het aanstekelijke ritme aan zet tot dansen en mee zingen.

De CD/LP is een zeer geslaagd debuut van een positief ingestelde band, die erg vrolijk klinkende muziek maakt, waardoor mensen aangezet worden tot dansen en mee zingen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten