maandag 23 december 2013

Review: Gap Dream - Shine Your Light (Burger Records, 2013) (Electro Pop)

Gap Dream is het pop project van Gabe Fulvimar uit Ohio, die in zijn tiener en twen jaren in diverse bands speelde, onder andere in een vroege bezetting van The Black Keys.
Nadat hij naar Fullerton, California verhuisde, kwam hij in 2010 bij het Burger Records label terecht en woont in het zelfde pand als waar zijn label en hun  grammofoonplaten winkel gevestigd zijn.
Ook startte hij daarna zijn krautrock geïnspireerde band Warm, waar hij een gelijknamige CD mee maakte, gevolgd in 2012 door het debuut album van Gap Dream, dat alleen op cassette verkrijgbaar was, maar later dat jaar door het Suicide Squeeze label op CD werd uitgebracht.
Samen met Bobby Harlow van Conspiricy Of Owls heeft hij in november 2013 het tweede album van Gap Dream, "Shine Your Light", via het Burger Records label uitgebracht.

"Shine Your Light" bevat 10 songs, waarvan de titelsong de eerste is en hierin laat de band me een lekker klinkende electro dance pop song horen, die gevolgd wordt door "Chill Spot" en ook dit is een zeer dansbare pop song, waarbij stil zitten moeilijk is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan hoor ik "Love Is Not Allowed", een prima electro pop song, waarin invloeden van OMD lichtelijk hoorbaar zijn en in "Fantastic Sam" krijg ik een dansbare tachtiger jaren disco pop song te horen, waarin de discoklap natuurlijk niet ontbreekt.
Daarna hoor ik "Immediate Life Sentence" een uitstekende pop song, die aanzet tot mee bewegen, gevolgd door "There's Blood On The Stone", dat een heerlijk  swingende song is, waarop de invloed van de jaren tachtig disco en new wave goed hoorbaar is.
Vervolgens laat de band me een fantastisch nummer horen, getiteld "Shine Your Love" en hierin zijn invloeden van het album Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles te horen, wat dit tot het beste nummer van de CD maakt.
In "Snow Your Mind" krijg ik een prima pop song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "You're From The Shadow" krijg ik een goede dansbare pop song voorgeschoteld, ook nu weer ondersteund door een discoklap.
De laatste song heet "Come Home" en in dit nummer speelt Gap Dream een schitterende licht psychedelische pop song, waarbij ik met de muziek mee begin te bewegen en de CD dus op waardige wijze afsluit.

Gap Dream heeft met "Shine Your Light" een uitstekende dansbare CD gemaakt, die zeker bij liefhebbers van electro dance in de smaak zal vallen en het beluisteren meer dan waard is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten