maandag 21 juli 2014

Review: Major Kong - Doom For The Black Sun (Transubstans, 2014) (Stonerrock)

Rond 2010 werd te Lublin, Polen, de band Major Kong opgericht en bestaat uit: Michal (Misiek) Skula - sologitaar, Dominik (Domel) Stachyra - basgitaar en Pawel (Bolek) Zmarlak - drums.
In 2011 bracht de band de EP "Orogenesis" uit en in 2012 verscheen hun debuut CD "Doom for the Black Sun", dat in 2014 voor het eerst op vinyl wordt uitgebracht door het Zweedse Transubstans label.
De heruitgave van het album verschijnt zowel op zwart als gekleurd vinyl met een unieke hoes en bevat 5 nummers, die live zonder overdubs zijn opgenomen.

Het eerste nummer van de plaat "Witches On My Land" begint met een korte in de microfoon geschreeuwde tekst, die door een eentonig gitaargeluid begeleid wordt, waarna de rest van de band invalt en de muziek over gaat in een zwaar klinkend stukje instrumentale stonerrock, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Het volgende nummer heet "The Swamp Altar" en ook hier zit een kort gesproken intro in, waarna de band me een lekker in het gehoor klinkend stonerrock nummer laat horen, dat eveneens in een stevig maar vrij rustig tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "Acid Transmission", waar opnieuw een gesproken intro in te horen is, om verder te gaan in een licht hypnotiserend stukje rock, dat lekker swingt.
Dan krijg ik "IDDQD" te horen en ook nu weer is er een kort intro te horen, waarna de band vervolgens een heerlijk zwaar klinkend stonerrock nummer laat horen, dat me als muziek in de oren klinkt en enkele prima tempowisselingen bevat.
Het laatste nummer van de plaat heet "Primordial Gas Clouds" en hierin schotelt de band me een fantastisch rock nummer voor, waarin de sologitaar de hoofdrol speelt en basgitaar en drums het ritme bepalen, dat licht hypnotiserend op me in werkt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Major Kong heeft met "Doom For The Black Sun" een geweldige debuut CD gemaakt, die er om schreeuwt gedraaid te worden en ik kan iedere liefhebber van dit genre dan ook aanraden deze plaat eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten