maandag 22 september 2014

Review: Acid Baby Jesus - Vegetable EP (Slovenly, 2014) (Psychedelische Rock)

Acid Baby Jesus werd in 2009 te Athene, Griekenland opgericht door Noda Pappas - zang, Otto Mentis - sologitaar, Tili Stronis - basgitaar en Markos Mazarakis - drums en in deze formatie verscheen hun debuut single "I'm A Baby" / "Salt Chunk Mary" in 2010 als gelimiteerde 7" vinyl uitgave via het Sound Effect Records label.
Vervolgens kwam de band bij het Slovenly label terecht, die in 2011 hun tweede single "Hospitals" plus hun debuut LP/CD "Acid Baby Jesus" uit bracht.
In september toerde Acid Baby Jesus met Hellshovel door Noord Amerika en stapte Otto uit de band.
Hij werd in 2012 vervangen door Dox Grillo, die in Hellshovel speelde en in datzelfde jaar verscheen tevens de 10" vinyl EP "Acid Baby Jesus & Hellshovel Presents Voyager".
Hun nieuwe 7" vinyl uitgave, "Vegetable EP", die in een gelimiteerde genummerde oplage van 999 stuks via Slovenly is verschenen, is de voorloper van hun binnenkort te verschijnen tweede LP.

De EP bevat 2 nummers, waarvan "Vegetable" het eerste is en hierin krijg ik een schitterende psychedelische garagerock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
"Brain Damage" is de titel van de andere song en ook in dit nummer laat de band me genieten van een fantastisch stukje psychedelische muziek, waarin een vrij experimenteel hypnotiserend ritme zit.

Acid Baby Jesus heeft met "Vegetable EP" een geweldig goede plaat gemaakt en ik kan deze dan ook van harte aanbevelen aan alle liefhebbers van zowel garagerock als psychedelische muziek en kijk dan ook reikhalzend uit naar hun nieuwe LP.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten