maandag 15 september 2014

Review: Skanska Mord - Skanska Mord (Transubstans, 2014) (Hardrock)

Janne Bengtsson - zang, mondharmonica en sologitaar en Patric Carlsson - basgitaar, die beiden uit de band Half Man kwamen, richtten te Örkelljunga, Zweden, in 2006, samen met Patrik Berglin - sologitaar, Petter Englund - sologitaar en zang en Thomas Jönnsson - drums en percussie, die alle drie in de band Mothercake speelden, een nieuwe band op, genaamd Skanska Mord.
Skanska Mord, die het podium deelde met onder andere Graveyard, Spiders, Abramis Brama, Imperial State Electric en meerdere hardrock bands, bracht in 2010 hun debuut album "The Last Supper" uit, gevolgd in 2012 door "Paths To Charon", die beide via het Small Stone Recordings label verschenen.
Daarna kwam de band bij het Transubstans label terecht en het resultaat is te beluisteren op de 12" vinyl EP "Skanska Mord", waarop de legendarische sologitarist Janne Schaffer als gast mee speelt.

De EP, die zowel op zwart als wit vinyl verschijnt, bevat 4 nummers, waarvan de eerste "Illusion" heet en hierin hoor ik de band een uitstekende mix van blues en hardrock maken, waarin een wisselend ritme zit.
Daarna laat de band me een schitterend instrumentaal hardrock nummer horen, getiteld "Leaving", dat vrij melodisch klinkt en gevolgd wordt door "A Room Without A View", waarin ik een prima commerciële hardrock song te horen krijg, die de invloed van de jaren 70 en 80 hardrock bands laat horen  en een aanstekelijk ritme heeft. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In het laatste nummer, een cover van Janne Schaffer's "Black Salad", speelt Janne Schaffer mee en ook in dit instrumentale nummer, krijg ik een heerlijk stukje melodische hardrock voorgeschoteld.

De EP "Skanska Mord" bevat 4 lekker in het gehoor klinkende hardrock nummers, die bij liefhebbers van dit genre zeker in de smaak zullen vallen en ik kan hen deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten