maandag 1 september 2014

Review: Haleiwa - Wall Of Blue Sky (Sunstone Records, 2014) (Pop)

Haleiwa is het project van Mikko Singh uit Stockholm, Zweden, die sinds 2006 zijn muziek uit brengt.
Zijn eerste uitgave heet "Näin Elämän Suuruuden" en is een mix van akoestische en elektronische ambient, waarvan hij de nummers tussen december 2005 en september 2006 opnam.
Van juli 2007 en juli 2008 werkte hij aan de opvolger hiervan, die "Uskotko Että Siellä On Kukkia?" heet, hoofdzakelijk instrumentaal is en in 2008 verscheen.
In 2010 werd zijn album "Pura Vida Dude" op 7 juli via het Japanse Friend Of Mine Records label uitgebracht, waarvan de nummers tussen eind 2008 en het voorjaar van 2010 in de Haleiwa Studio en Möre Studio (1 nummer) werden opgenomen met medewerking van Anna Ödlund, John Roger Olsson, Jens Pettersson en Tobias Hurtig.
Eind 2013 begon hij te werken aan een nieuw album en in 2014 tekende Haleiwa een contract met het Britse Sunstone Records label, die zijn single "Wall Of Blue Sky" uit zal brengen.
De single verschijnt in een zeer beperkte 7" vinyl oplage van 100 stuks en voor de release party, die in Stockholm plaats vindt, heeft Mikko een volledige band samengesteld, waarmee hij zal gaan optreden.

Op de A-kant van de single krijg ik de titel song "Wall Of Blue Sky" te horen, waarin Haleiwa me een lekker in het gehoor klinkende pop song voorschotelt, die new wave invloeden bevat en uitstekend dansbaar is  (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), terwijl de andere kant "Harbour", eveneens een uitstekende uptempo pop song, een prima tempowisseling bevat, waarna het nummer schitterend langzaam als een kaars uit dooft.

De single "Wall Of Blue Sky", van Haleiwa, bevat 2 uitstekende songs, die het beluisteren meer dan waard zijn, waardoor ik  deze single iedere liefhebber van pop muziek kan aanraden deze eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten