maandag 4 april 2016

Review: Magnolia - På Djupt Vatten (Transubstans Records, 2016) (Rock)

Toen Ronny Eriksson in 1994 begon met het schrijven van zijn muziek, die geïnspireerd was door de muziek van eind jaren 60 begin jaren 70, begon hij ook met zijn project Magnolia, genoemd naar de Blue Cheer song "Magnolia Caboze Babyfinger".
Hij nam zijn eerste songs op een Fostex 4-sporen recorder op, waarop hij sologitaar, basgitaar en keyboards speelde en zong, terwijl de drums door Anders "Heda" Hedström gedaan werd.
Het debuut album "Magnolia", dat door Transubstans uitgebracht werd, werd in 2 opname sessies tussen 2003 en 2006 in Love Tholin's Drop Out analoge studio te Ämal opgenomen met Love Tholin als sologitarist en ook Jan Vreeswijk (zoon van de beroemde Cornelis Vreeswijk) speelt daarop als sologitaar in 1 nummer mee, terwijl de drums door Anders Hedström en Thomas Eriksson (Ronny's jongere broer) gespeeld werd.
Tussen eind 2007 en begin 2008 nam Magnolia zijn tweede album "Falska Vägar" op, opnieuw in Love Tholin's Drop Out studio en deze CD werd door Transubstans uitgebracht, waarna dat zelfde label in 2010 ook de derde CD van Ronny, "Steg För Steg", op de markt bracht.
Voordat de vierde CD "Tänk Själv" in 2013 werd uitgebracht door Transubstans, maakte Ronny 2 albums met de Zweedse band My Brother The Wind.
In 2015 verscheen het album "Svarta Sagor", dat net als de vorige albums, weer door het Transubstans Records label is uitgebracht en in het Zweeds gezongen wordt en op 29 april 2016 verschijnt het album "Pa Djupt Vatten" zowel als digipack CD als zwart vinyl LP via het Transubstans Records label.
De band bestaat op dit album, waarop 10 nummers staan, uit: Ronny Eriksson - zang, solo- en basgitaar en keyboard, Jonas Andersson - sologitaar en Niklas Bergsland - drums.

Het eerste nummer van het album heet "Astronaut" en hierin hoor ik de band een lekker swingende rock song spelen met invloeden van de jaren 70 rock bands, waarna "Lev Varje Stund" volgt en daarin zet de band me uitstekende dansbare rock song voor, die een aanstekelijk ritme bevat.
Daarna krijg ik "Ensamvarg" voorgezet, waarin de band een heerlijk rustig nummer, met blues invloeden, ten gehore brengt (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), dat gevolgd wordt door "Kan Du Förlåta Mig", een vrij stevige swingende hardrock song, die enkele prima tempowisselingen bevat en een licht hypnotiserend ritme heeft, waarbij het moeilijk is, stil te blijven zitten.
In "Brev Till Horisonten" schotelt de band me een korte rustige song voor, die nog geen minuut duurt en nog niet af lijkt, doordat deze abrupt afgebroken wordt, waarna "Jag Ska Dra Iväg" volgt en ik een lekker in het gehoor klinkende swingende rock song te horen krijg.
Vervolgens hoor ik "De Stora Leker Krig", een werkelijk prachtige rock song, die afwisselende tempo's heeft en gevolgd wordt door "Molnen Skingras", waarin de band me een rustig startende rock song voor zet, die na korte tijd over gaat in een swingende uptempo rock song.
Dan volgt "Lilla Vännen" en ook daarin laat de band me genieten van een aanstekelijke swingende rock song, waarbij stil zitten geen optie is en in het laatste nummer, "Lugnet Efter Stormen", dat slechts 40 seconden duurt, hoor ik Ronny solo een heerlijk stukje gitaar spelen.

Magnolia heeft met "Pa Djupt Vatten", ook nu weer, een uitstekend album gemaakt, dat zijn weg naar de liefhebbers van dit genre zeker zal weten te vinden en ik kan hen dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten