maandag 18 april 2016

Review: Ulysses - Law And Order (Black Glove Recordings, 2016) (Glamrock / Pop)

Ulysses is een Britse band, waarvan de leden uit Bath en Bristol komen en bestaat uit: Luke Smyth - zang en sologitaar, Julyan Wells-Cathedral - basgitaar en zang, Denny Peppers - sologitaar, percussie en zang en Shane Maxymus - drums en zang.
De band bracht op 1 mei 2011 hun debuut album "Everybody's Strange" als digitale download uit, gevolgd door "Kill You Again", dat zowel digitaal als op CD verscheen en door het Black Glove Recordings label werd uitgebracht op 1 april 2013.
Vervolgens maakte de band de "Feeling Black Christmas EP", die 29 mei 2015 verscheen en kwam de single "How Long" als voorloper van het album "Law And Order", die via het Black Glove Recordings label op 20 november 2015 op de markt werd gebracht, terwijl de LP in maart 2016 is uitgebracht.

Het album bevat 12 nummers, waarvan de titel song "Law And Order" de eerste is en daarin zet de band me een heerlijke swingende melodische glamrock song voor, waarin de muziek me aan die van bands uit de jaren 70 glamrock doet denken en zeer dansbaar is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Smiling", waarin de band me een mix van glamrock en country voor zet en deze wordt in de stijl van een Mungo Jerry song gespeeld, om gevolgd te worden door "Lady", een uitstekende swingende glamrock song met een aanstekelijk ritme en hoog meezing gehalte.
Dan schotelt de band me "Crazy Horses Ride The Snake" Voor, dat me aan een nummer uit de jaren 60 doet denken, al kan ik er niet op komen welk nummer dat is, maar in ieder geval is dit een verrukkelijke song om naar te luisteren.
Het volgende nummer heet "Dirty Weekend" en ook hierin laat de band me genieten van een swingende rock song en roept de band associaties bij me op met de muziek van bands als Mud en Slick, waarna ik "Mary Jane" voorgezet krijg, een swingende rock song, die enkele prima tempowisselingen bevat, die het nummer extra kracht mee geven.
In "Song That Has To Be Sung" laat Ulysses me een lekker in het gehoor klinkende pop song horen, waarin enkele uitstekende tempowisselingen zitten en de muziek tussen powerrock en pop in balanceerd en in "Typical Scorpio" krijg ik opnieuw een schitterende mix van pop en powerrock te horen, waarin de muziek me enigszins aan die van Elvis Costello doet denken.
Vervolgens zet de band me "Come On This City's Gone" voor en dit is weer zo'n lekkere zeventiger jaren song, die me aan de muziek van Thin Lizzy doet denken en deze wordt gevolgd door "Yellow Sunshine # 1", een heerlijke vrolijk klinkende pop song, die me aan zet tot dansen.
Het volgende nummer, dat "Yellow Sunshine # 2" heet, is een totaal andere versie van het nummer en daarin maakt de band een fantastische swingende tropisch klinkende mix van pop en Zuid-Amerikaanse ritmes, waarna het album afgesloten wordt met de single "How Long?", een geweldige pop song, die diverse tempowisselingen bevat en invloeden van glamrock, hardrock en powerrock heeft, terwijl de muziek swingt als een trein.

"Law And Order" van Ulysses bevat 12 lekker in het gehoor klinkende glamrock songs, waarvan "How Long?" en "Yellow Sunshine #2" tot mijn favorieten behoren en ik kan iedere liefhebber van dit genre dan ook aanbevelen, eens naar dit heerlijke album te gaan luisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten