maandag 31 oktober 2016

Review: Comacozer - Astra Planeta (Headspin, 2016) (Spacerock / Psychedelische Rock)

Comacozer is een Australische band uit Sydney, die bestaat uit: Rick - sologitaar, Rich - basgitaar en Andrew - drums en op 13 november 2014 hun debuut demo EP "Sessions" digitaal in eigen beheer uitbracht.
Op 19 maart 2015 verscheen hun volgende digitale EP, getiteld "Deloun", die op 9 juli 2015 gevolgd werd door het album "Deloun Sessions", die door het Headspin label op LP uitgebracht werd op zwart, transparant groen en zilverkleurig 180 gram vinyl en tevens verschenen die datum de 2 EP's in een beperkte oplage van 150 stuks op gemixt zwart en transparant groen 180 gram vinyl via dit label.
Hun album "Astra Planeta" is 13 augustus eveneens via Headspin verschenen en is op gemixt transparant zwart/wit en transparant paars/doorzichtig 180 gram vinyl geperst, terwijl het album ook in een gelimiteerde oplage van 50 stuks op CD is uitgebracht.

Het album bevat 5 nummers, waarvan "Saurian Dream" het eerste is en daarin hoor ik de band een heerlijke stevige trage mix van stoner, psychedelische rock en spacerock maken (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), die gevolgd wordt door "The Mind That Feeds The Eye", een rustig psychedelisch rock nummer met een licht hypnotiserend ritme.
Daarna schotelt de band me "Navigating The Mandjet" voor en laat Comacozer me genieten van een lekker in het gehoor klinkend psychedelisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij spacerock invloeden lichtelijk hoorbaar zijn.
Dan krijg ik "Illumination Cloud" voorgezet en ook dit nummer wordt in een rustig tempo begonnen, dat langzaam opgevoerd wordt, waarbij de psychedelische spacerock hypnotiserend klinkt en me in en lichte trance brengt, om naar het einde toe weer langzamer te worden.
In het laatste nummer, dat "Hypnotised By Apophis" heet, start de muziek ook nu weer in een stevig rustig tempo en maakt de band een mix van psychedelisch rock, spacerock en stoner.

"Astra Planeta" van Comacozer is een uitstekend album, waarmee de band me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber van spacerock, stoner en psychedelische rock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten