maandag 10 oktober 2016

Review: The Honey Pot - Dr. Crippen's Waiting Room (Fruits De Mer, 2016) (Progressieve Rock)

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel.
Samen spelen ze in de band The Honey Pot, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar nadat, in 2013, hun zanger en ook hun basgitarist de band verlieten, nog maar bestond uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Daarna verscheen de LP "Sun Arise" in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt en deze bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale".
Het laatst verschenen album Crystal Jacqueline And The Honey Pot, "Electronic Memory", uit 2015, is in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks verschenen en bevat een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge.
Ook de uitgave van de band, "Inside The Whale", die 26 februari 2016 door het Mega Dodo Records label werd uitgebracht, verscheen in een beperkte oplage en daarop zijn keyboards speler John Wyatt en basgitarist Simon Fear, die sinds begin 2015 bij de band zitten, voor het eerst te horen.
Het album, dat 9 nummers bevat, is op 180 gram zwart vinyl op LP uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 300 stuks, waarvan de eerste 150 stuks gesigneerd en genummerd zijn door de band.
De CD uitgave bevat 2 extra nummers, terwijl er van de beperkte uitgave van de 3CD versie slechts 150 verschenen en deze bevat het album "Inside The Whale", het exclusieve live album "Live In London" (opgenomen tijdens het Games For May optreden), the single "Lisa Dreams" plus 2 bonus nummers en een interview met Icarus Peel en Crystal Jacqueline, waarbij het geheel verpakt is in een speciaal genummerd blik met waarzeggende vis.
De single "Dr. Crippen's Waiting Room" van The Honey Pot is een preview van de 100ste vinyl uitgave van het Fruits De Mer label, de 2LP "Ascending Scales" van The Honey Pot, dat eind 2016 verschijnt, waarop een mix staat van klassieke en obscure psychedelische en progressieve rock covers plus nieuwe nummers.
Om dit heugelijke feit te vieren, is er aan een aantal artiesten gevraagd medewerking aan het album te verlenen en Dick Taylor (Pretty Things), James Lowe (Electric Prunes), Tom Newman (July), Peter Cook (July), Nick Saloman (The Bevis Frond), Adrian Shaw (The Bevis Frond), Anton Barbeau, Judy Dyble en anderen spelen hierop mee.

Op "Dr. Crippen's Waiting Room", dat oorspronkelijk in 1969 door The Orange Machine werd uitgebracht, wordt de zang door Anton Barbeau verzorgd en hierin krijg ik een swingende progressieve rock song te horen, die diverse subtiele tempowisselingen bevat, terwijl "Time Machine" (Stray), waarop Nick Saloman sologitaar speelt en Adrian Shaw de basgitaar hanteert, slechts een gedeelte van het nummer is, dat in complete versie op de 2LP staat.
In "Time Machine" speelt de band een schitterend stukje progressieve rock waarin een licht hypnotiserend ritme zit, dat na 3 minuten verandert en ik een snel ruig klinkend stukje rock voorgezet krijg.

De single "Dr. Crippen's Waiting Room" bevat 2 geweldige songs, die me reikhalzend doen uitkijken naar de 2LP en ik kan iedere liefhebber dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten