maandag 14 november 2016

Review: The Eye Of Time - Myth I - A Last Dance For The Things We Love (Denovali, 2016) (Dark Wave)

The Eye Of Time is het solo project van de Franse muzikant Marc Euvrie, die uit Normandië komt.
Marc, die nauw verbonden is met de Franse punk en hardcore scene, heeft een klassieke achtergrond en studeerde piano vanaf zijn negende jaar, waarna hij op zijn vijftiende jaar zijn eerste piano werk componeerde.
Na zijn school diploma te hebben gehaald, ging hij cello aan het conservatorium studeren en was hij in diverse bands actief, voordat hij zijn solo project The Eye Of Time startte.
Zijn debuut album "After Us" verscheen in 2006 als CD-R in eigen beheer en werd verpakt in een uitklapbare kartonnen hoes op DVD formaat, waarna in 2010 het CD album "Jail" via het Destructure Records in een beperkte oplage werd uitgebracht, waarvan de opnamen in juni 2008 hadden plaats gevonden in de Studio de la Souleuvre.
Vervolgens bracht het Denovali Records label de compilatie "The Eye Of Time" in 2012 uit, die bestaat uit: "After Us" (11 nummers) + "Jail" (6 nummers) + "Lilly On The Valley" (3 nummers) en deze verscheen op 2CD en op 3LP wit vinyl en 3LP 180 gram zwart vinyl, maar ook als 20mp3 en in 2014 verscheen de CD/LP/Download "Acoustic", eveneens via Denovali Records.
In maart 2015 is zijn album "ANTI" via het Denovali Records label verschenen, zowel op CD als op LP en als Digitale download, waarbij Marc zich heeft laten inspireren door Third Eye Foundation, Portishead, Neurosis, DJ Shadow, Björk, Sigur Ros, Edvard Grieg, Sergei Rachmaninov en Godspeed You! Black Emperor en deze heeft een opvolger gekregen, die "Myth I - A Last Dance For The Things We Love" heet en via dat zelfde label is uitgebracht en eveneens op LP, CD en als digitale download is uitgebracht.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "God Is Your Loneliness" en daarin hoor ik het nummer met klokkengelui beginnen, waarna Marc me een eentonig ritme voorzet, dat vergezeld gaat met vrouwelijke, vrij zware, achtergrond zang en daar halverwege gitaar klanken aan toe voegt, die steeds heftiger worden en het nummer naar een climax te brengen om dan te eindigen met klokkengelui.
Daarna schotelt hij me "L'Enfer Ce N'est Pa Les Autres C'est Moi" voor en hierin hoor ik hem een schitterend rustig, maar triest, romantisch nummer ten gehore brengen, dat op viool en piano gespeeld wordt.
Dan volgt "Mass", een fantastisch nummer, waarin met rustige viool klanken gestart wordt, die vergezeld gaan met rustige drums en een vervormde stem, die de teksten spreekt, waarna de muziek langzaam aanzwelt en de cello en synthesizer er aan toegevoegd worden, zodat er een orkestraal geluid ontstaat en het nummer klassiek aandoet, dat hij aan het eind laat afsterven. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
"A Last Dance For The Things We Love" wordt op piano begonnen en door synthesizer klanken bij te voegen verkrijgt het nummer, dat enkele uitstekende tempowisselingen heeft, iets orkestraal, waardoor er een heerlijk nummer ontstaat.
In "My Dreams Are Dead, But They Will Be Reborn With Ground, Stones And Acient Spells" start het nummer met dreigende drums, waarna de synthesizer wordt bijgevoegd en er een zwaar stuk melodische muziek ten gehore gebracht wordt, waarin ook violen bij komen en de dreiging van begin tot einde voelbaar is.
Het laatste nummer heet "I Could Sleep For Thousand Years" en ook daarin laat Marc me genieten van een prachtig rustig, triest klinkend, stuk muziek, dat bepaald wordt door piano en viool.

"Myth I - A Last Dance For The Things We Love" van The Eye Of Time bevat verrukkelijke muziek en is een genot om naar te luisteren , waardoor ik dit meesterwerk dan ook van harte kan aanbevelen, aan een ieder, die van klassiek aandoende rustige dark wave houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten