maandag 14 november 2016

Review: The Sticks - No Sustain EP (Market Square Records, 2016) (Pop)

The Sticks uit Brighton, Engeland bestaat uit: James "The Plague" Tranmer, Iain Paxton en Stuart Cartland.
De band bracht hun "No Sustain EP" op 31 oktober 2016 via het Market Square Records label in een beperkte oplage van 3oo stuks uit in een hand genummerde hoes, waarbij tevens een tekstvel zit.

De EP, die 4 nummers bevat, start met "No Sustain", waarin ik de band een uitstekende mix van punk en new wave hoor maken, die diverse tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Cobblers", een korte mooie melodische licht psychedelische pop song.
Kant B begint met "Air Atlantis" en daarin krijg ik opnieuw een heerlijke mix van punk en new wave voorgeschoteld, die me lichtelijk aan de muziek van PIL doet denken en in "Casual Man" zet The Sticks me een schitterende pop song voor, die in een cabaret niet zou misstaan en hierin laat de band een mix van hip hop en een funky dansbaar ritme horen.

"No Sustain EP" van The Sticks is een lekker in het gehoor klinkende swingende plaat, waarin de band een eigen geluid heeft weten te creëren, waarvan ik van begin tot einde heb genoten en die ik iedere liefhebber van de betere pop kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten