maandag 10 april 2017

Review: The Devil And The Almighty Blues - II (Blues Fot The Red Sun, 2017) (Progressieve Bluesrock)

The Devil And The Almighty Blues is een band uit Oslo, Noorwegen, die in 2010 opgericht werd en bestaat uit: Arnt O. Andersen - zang, Petter Svee - sologitaar,  Torgeir Waldemar Engen Kim - sologitaar, Skaug - basgitaar en Kenneth Simonsen - drums.
Hun debuutalbum, met gelijknamige titel, werd 16 februari 2015 via het Blues Fot The Red Sun label uitgebracht en gevolgd op 17 maart 2017 door hun tweede album, dat simpelweg "II" heet en is via het zelfde label verschenen en bevat, net als hun eerste plaat, 6 nummers.

Het album start met "These Old Hands", waarin ik de band een prima progressieve rock song hoor spelen, die een swingend ritme en blues invloeden heeft en na een tempowisseling verandert in een rustige rock song, die langzaam opgevoerd wordt, om tegen het einde terug te veranderen naar het swingende bluesy ritme.
Daarna zet de band me "North Road" voor en krijg ik een rustig beginnende bluesrock song te horen, die halverwege verandert in een swingend stukje progressieve bluesrock, om in een rustig tempo te worden afgesloten, waarna "When The Light Dies" volgt en The Devil And The Almighty Blues een mooie rustige song ten gehore brengt.
Dan hoor ik "Low", dat net als voorgaand nummer in een rustig tempo gespeeld wordt en progressieve rock invloeden bevat, waarin de muziek naar het einde toe iets steviger en heftiger wordt, waarna "How Strange The Silence" te horen is en ook dit begint in een rustig tempo, om na enkele minuten iets heftiger gespeeld te worden, waarbij het ritme echter niet verandert en ik een uitstekende progressieve bluesrock song voorgeschoteld krijg, die tegen het einde naar een climax gespeeld wordt en in het laatste nummer, "Neptune Brothers", laat de band me een lekkere swingende mix van progressieve rock en blues horen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"II" van The Devil And The Almighty Blues is een uitstekend progressief bluesrock album, dat je enkele keren moet hebben gehoord, om het op waarde weten te schatten en bevat 6 heerlijke nummers, die ik elke liefhebber van dit genre kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten