maandag 10 april 2017

Review: Green Seagull - Scarlet / They Just Don’t Know (Mega Dodo Records, 2017) (Psychedelische Pop)

Green Seagull werd in 2016 te Londen, Engeland, opgericht door Paul Nelson (New Electric Ride) - zang en orgel en Paul Milne (Hidden Masters / Magnetic Mind) - basgitaar.
Kort na de oprichting kwamen Sarah Gonputh - keyboards en Carlos Redondo - drums het duo versterken, waarna de band een demo in hun repetitie ruimte opnam op een oude 4 sporen cassette recorder.
Na beluistering van de demo contracteerde het Mega Dodo Records label de band onmiddellijk voor het maken van een album, dat later dit jaar zal verschijnen en op 16 juni 2017 vooraf gegaan wordt door de 7" vinyl single "Scarlet" / "They Just Don’t Know", die in de Sausage Studio's werd opgenomen onder leiding van producer Sebastian Kellig (My Drug Hell) en in een beperkte oplage van 300 stuks geperst wordt.

Op de A-kant, "Scarlet", brengt de band een verrukkelijke zestiger jaren gerelateerde licht psychedelische pop song ten gehore, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en diverse subtiele tempowisselingen heeft.
Dan hoor ik "They Just Don’t Know" en hierin laat Green Seagull me genieten van een fantastische psychedelische pop song, die swingt, prima tempowisselingen en progressieve rock invloeden van de muziek uit begin jaren 70 bevat. (luister naar de demo versie van dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)

De single "Scarlet" / "They Just Don’t Know" van Green Seagull klinkt schitterend en had in de jaren 60 of 70 gemaakt kunnen zijn en ik kan elke liefhebber van psychedelische muziek en progressieve rock deze geweldige schijf dan ook van harte aanbevelen en kijk reikhalzend uit naar de LP.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten