zondag 23 februari 2020

Review: Beuk - Voodoo Child (Parsifal Record Label, 2020) (Stonerrock)

Beuk uit Brugge, België werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Roel Jacobus – zang en basgitaar, Meyke Demey – sologitaar en Laurent De Moor – drums.
De band won in 2014 de Free Riders Stage Rally, waarna optredens in België, Engeland, Nederland en Frankrijk volgden, waarbij optredens in voorprogramma's van Phil Campbell (Motörhead), Dog Eat Dog, The Godfathers en Ostrogoth gedaan werden.
De band bracht hun muziek in eigen beheer uit en in 2015 verscheen hun live album "Live In De Verlichte Geest" en in 2017 het studio album "Strak Plan", waarna er in 2018 een platencontract met Parsifal Record Label getekend werd.
Daarna verschenen de singles "Hel Van De Planeet" en "Tijdbom" als voorlopers van hun EP "Dynamiet" en in 2019 werden in Cardiff, Wales, de singles "Station Dementia" en "Voodoo Child" opgenomen onder leiding van producer Romesh Dodangoda.
Voor de video van de Jimi Hendrix cover "Voodoo Child" werd er gefilmd in een oude bioscoop, die net van het soort was, als die waar Hendrix zijn begin periode begon en het nummer is tevens een eerbetoon aan hun held, die 50 jaar geleden stierf.

De single is een schitterende cover van het nummer van Jimi en deze stevige stonerrock uitvoering wordt in een gemiddeld tempo gespeeld en bevat diverse tempowisselingen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Beuk heeft met "Voodoo Child" een prima eerbetoon aan Jimi Hendrix afgeleverd en ik kan liefhebbers van de muziek van Beuk en Hendrix deze uitstekende versie dan ook zeer aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten