zondag 23 februari 2020

Review: Electric Feat - Electric Feat (Inner Ear Records, 2020) (Progressieve Rock)

Electric Feat uit Athene, Griekenland bestaat uit: Prins Obi - zang, Dr. Nanos - sologitaar en achtergrondzang, Madam Manthos - basgitaar en achtergrondzang en The Tree - drums en percussie.
Op 7 juni 2019 verscheen hun debuut single "It's Alright (With You)" als digitale download en deze werd op 19 juni 2019 gevolgd door de digitale download "Local Pub", waarna op 24 februari 2020 hun debuut album "Electric Feat", waarop 10 nummers staan, als LP (180 gram vinyl) en als digitale download wordt uitgebracht via Inner Ear Records en op dit album wordt de band bijgestaan door Sergios Voudris - zang (1 nummer) en akoestische gitaar (1 nummer).

Het album start met "It's Alright (With You)" een geweldige uptempo rock song, die invloeden van hardrock en de muziek van de jaren 60 van The Doors heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Lizard Queen" fantastische swingende rock song, die subtiele tempowisselingen heeft, een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot meebewegen en progressieve rock invloeden bevat.
Daarna volgen "Song of Disobedience", een uitstekende song met afwisselende tempo's, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "The Caveman", een oorspronkelijke demo van Baby Guru en hierin speelt de band een heerlijke swingende song, die invloeden heeft van "Some Kind Of Wonderful" van Grand Funk en een dansbaar ritme heeft.
In "Leather Jacket" zet Electric Feat me opnieuw zo'n lekker in het gehoor klinkende rock song voor, die tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Subatomic Plane" (oorspronkelijke Baby Guru demo) krijg ik een uptempo rock song te horen, die swingt en in "Blackwood Secrecy" is dat eveneens het geval en deze wordt iets over de helft van de song in een hoger tempo gespeeld, om vlak voor het eind een korte drumsolo te krijgen.
Dan volgen "Son Of Evil", een progressieve rock song, die afwisselende tempo's bevat en in een vrij rustig tempo gespeeld wordt, "Fogdancing", dat mysterieus begint, om al snel over te gaan in een verrukkelijke swingende song, die langzaam aan meer snelheid krijgt en "Bring Something From The Night", een prima pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en lichte blues invloeden heeft.

"Electric Feat" van Electric Feat is een heerlijke plaat, waar uitstekende progressieve rock nummers op staan, die qua zang zo nu en dan overeenkomsten hebben met die van Jim Morrison (The Doors) en ik kan liefhebbers van progressieve rock en The Doors dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren, maar ook fans van de muziek van Baby Guru zullen zeker aan hun trekken komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten