zondag 23 februari 2020

Review: The Lost Stoned Pandas - Tune In ... Turn On ... Get Panda'd (Regal Crabomophone, 2020) (Spacerock / Krautrock / Progressieve Folk)

The Lost Pandas uit Wales is ontstaan tijdens de opnames van de EP "Windmill" door Sendelica / The Orb / Secret Knowledge en bestaat uit: Panda Pete (Sendelica) - sologitaar en veld opnames, Panda Glenda (Sendelica) - basgitaar, Panda Colin - keyboards, Panda Marc (Astralasia) - keyboards en samples, Panda Chris (ex Space Ritual) - elektronica, Panda Paul (ex Curved Air) - viool, Panda Kate - cello en panda Jack (Sendelica) - drums en percussie.
De muzikanten begonnen in juli 2019 met het opnemen van een aantal nummers en op 4 november bracht de band "Panda 1 - Pandamonium" EP uit in een zeer beperkte oplage van 25 stuks op zwart vinyl en 25 stuks op doorzichtig vinyl, die gestoken zijn in een met de hand gemaakte hoes en tevens verscheen de EP in een zeer beperkte oplage van 75 stuks als CD in een box, inclusief T-shirt en als digitale EP.
Op 30 maart 2020 verschijnt "Tune In ... Turn On ... Get Panda'd" via Regal Crabomophone, een sub label van Fruits De Mer Records in een zeer beperkte oplage van 75 stuks als 2LP op groen vinyl + een bonus LP op doorzichtig vinyl, als 2LP in een beperkte oplage op oranje vinyl, als picture disc op 2CD met klaphoes in een oplage van 150 stuks en in een zeer beperkte oplage van 25 stuks als 2CD + een bonus CD met een exclusieve opname + A3 poster + 12" vierkant kunst inlegvel + badge + een mini panda en als digitaal album.

Kant A van het album begint met "Wild Witch Black Pand Mix", waarin de ambient muziek in een rustig ruimtelijk tempo gespeeld wordt, dat gesproken achtergrond tekst bevat en me het idee geeft me buiten de dampkring te bevinden, om halverwege te veranderen en een licht hypnotiserend terugkerend ritme krijgt.
Daarna zet de band me op kant 2 het nummer "Noah's Marc Mix" voor en daarin krijg ik een schitterende mix van spacerock en Oosters getinte muziek te horen, die lichte invloeden van jazz en folk bevat, een terugkerend ritme heeft en in een niet al te hoog licht hypnotiserend tempo gespeeld wordt.
Op LP 2 begint de A kant met "Bamboozled Mix", een fantastisch uptempo progressief folk nummer, dat een terugkerend ritme heeft, dat over loopt in "Walzing Me Panda Mix" en hierin speelt The Lost Stoned Pandas een uitstekend nummer in een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme met folk en spacerock invloeden en dit nummer gaat verder in "Yangtze Basin Mix", een swingend krautrock nummer, dat orkestrale invloeden heeft en in een terugkerend ritme gespeeld wordt, dat licht hypnotiserend werkt.
Het laatste nummer van de 2LP heet "Into The Hadron Kaleidoscope Mix", waarin de band experimenteel begint, om me na korte tijd een heerlijk swingende mix van space- en krautrock voor te schotelen, die halverwege verandert in een stukje acid rock, dat een terugkerend ritme heeft en tegen het eind opnieuw verandert, om met hanen gekraai te worden afgesloten.

"Tune In ... Turn On ... Get Panda'd" van The Lost Stoned Pandas is een verrukkelijke 2LP, die 6 uitstekende nummers bevat, waarmee de band me van begin tot eind heeft geboeid en ik kan liefhebbers van progressieve folk, kraut- en spacerock deze dubbelaar dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten