zondag 2 februari 2020

Review: Pray For Sound - Waves (Drunk!Records, 2020) (Melodische Rock)

Pray For Sound werd in 2011 te Boston, Amerika opgericht en bestaat uit: Bruce Malley - sologitaar, Steve Aliperta - drums en percussie, Joe Aylward - basgitaar en Nick Stewart - sologitaar.
De band bracht op 11 september 2012 de EP "Monophonic" in een beperkte oplage van 500 stuks op CD uit en tevens als digitale download.
Daarna verschenen: "23:55" (digitaal nummer, 13 maart 2013), "Live At The Middle East" (digitaal album, 3 december 2013), "Dreamer" (beperkte oplage van 1000 stuks als CD, beperkte oplage als paars vinyl LP en als digitaal album, 9 juli 2014), "Dreamixer" (digitaal album, 18 november 2014), "Everything Is Beautiful" (2LP op gekleurd vinyl en als digitale download, 23 september 2016), "Waiting Room" (digitaal album, 10 augustus 2018) en "Waves" (beperkte oplage van 500 stuks als 2LP op blauw/zwart marmer kleurig wit gespetterd 180 gram vinyl in een klaphoes en digitaal album, november 2019).

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "All The Days", een schitterende uptempo mix van post-rock en melodische rock, die enkele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Julia", een prachtige melodisch filmmuziek nummer met post apocalyptische invloeden.
Daarna volgen "Spiral", een heerlijk melodisch rock nummer, dat een aanstekelijk ritme en invloeden van bands als IWKC en Human Factor heeft en nummer loopt door in "The Mountain", dat met een terugkerend ritme begint, om over te gaan in een prachtig melodisch stuk muziek.
In het titel nummer "Waves" laat Pray For Sound me nogmaals genieten van zo'n fantastisch nummer (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Wren" krijg ik een kort rustig nummer voorgezet, dat filmmuziek invloeden heeft.
Verder volgen "The Canyon", een verrukkelijk melodisch nummer, dat enkele subtiele tempowisselingen heeft en rust uitstraalt, "Talus", een geweldig stukje rock, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en bij tijd en wijle licht bombastisch klinkt en "Ezra", een uitstekend stuk rock, dat naar mate het nummer vordert iets meer snelheid krijgt.

"Waves" van Pray For Sound bevat 9 lekker in het gehoor klinkende melodische rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan liefhebbers van deze muzieksoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten