maandag 9 november 2020

Review: Cortez - Sell The Future (Ripple Music, 2020) (Hardrock)

Cortez uit Boston, Amerika, bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Matt Harrington - zang, Scott O’Dowd - sologitaar, Alasdair Swan - sologitaar, Jay Furlo - basgitaar en Alexei Rodriguez - drums.
De band bracht op 19 november 2007 hun debuut EP "Thunder In A Forgotten Town" uit via Buzzville Records, die op 29 mei 2012 gevolgd werd door het album "Cortez", dat als CD via Bilocation Records verscheen en als 2LP in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram zwart vinyl en in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram geel met groen vinyl en als digitale download, via Ripple Music.
Daarna verschenen: de 7" split single "Cortez"/"Borracho" (1 april 2014), die in een beperkte oplage van 500 stuks werd geperst op paars, groen en zwart vinyl, "Stormbringer" (digitaal nummer, 13 februari 2016), "Walk Through Fire" (digitaal nummer, 16 mei 2017), "The Depths Below" (CD en digitaal album, 16 juni 2017), "The Second Coming Of Heavy Chapter 9" (LP in een beperkte oplage op multi gekleurd gespetterd vinyl, in een beperkte oplage op blauw/donkerblauw vinyl, in een beperkte oplage op roze vinyl, 21 september 2018), "Look At You" (digitale single, 20 augustus 2020), "Sell The Future" (digitale single, 18 september 2020) en op 23 oktober 2020 verschijnt hun derde album, "Sell The Future", waarop 8 nummers staan, via Ripple Music als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl en als digitale download.

Het album begint met "No Escape", waarin de band een stevige swingende uptempo rock song speelt, die jaren 80 hardrock invloeden heeft en deze wordt gevolgd door "Sell The Future", een heerlijke vrij trage song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die invloeden van de muziek van Judas Priest heeft en enkele tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Look At You", een lekkere uptempo rock song, die een aanstekelijk vrolijk dansbaar ritme heeft en "Faulty Authors", een geweldige hardrock song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot beweging.
In "Deceivers" schotelt Cortez me opnieuw een uitstekende uptempo rock song voor en in "Sharpen The Spear" krijg ik een puike melodische rock song te horen, die een aanstekelijk ritme heeft.
Verder hoor ik "Vanishing Point", een fantastische snelle rock song met subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk swingend ritme en in "Beyond" laat de band me genieten van een prachtige rustige rock song, die iets voor de helft van het nummer in een hoger tempo over gaat, waarbij ook de muziek steviger wordt, om even later nog een tempoversnelling te krijgen.

"Sell The Future" van Cortez is een schitterende hardrock plaat, waar de energie vanaf spat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten