maandag 2 november 2020

Review: The Superstars - Metamorphosis (Fruits De Mer Records, 2020) (Progressieve Rock)

De Italiaanse band The Superstars uit Milaan, startte in 2018 en bestaat uit: Federico Borgia "Fede" - keyboards, piano en synthesizer, Federico Agosta "Fred" - solo- en basgitaar en Antonio Polidoro - drums.
Op 9 november 2020 verschijnt hun 33 toeren 7" single "Metamorphosis", waarop 3 nummers staan, via Fruits De Mer Records, als voorloper van hun debuut album “The Greatest Hits”, dat in 2021 wordt uitgebracht en een verzameling van nummers is, die de bandleden in de loop der jaren geschreven hebben.

De single begint op kant A met het titel nummer "Metamorphosis", waarin de band een geweldige progressieve rock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, gesproken tekst bevat en in begin jaren 70 gemaakt had kunnen zijn en dit nummer wordt gevolgd door "Finale", een uitstekend melodisch  instrumentaal nummer, dat symfonische invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Op kant B zet The Superstars me de live versie van "Metamorphosis" voor en hierin laat de band me genieten van een fantastische instrumentale uitvoering van deze progressieve rock song, die swingt als een trein.

"Metamorphosis" van The Superstars is een verrukkelijke single, waarmee de band me even terug heeft gevoerd naar begin jaren 70 en is een "must" voor liefhebbers van progressieve rock en mag, wat mij betreft, in geen enkele collectie van verzamelaars van dit genre ontbreken, oftewel: Verplichte kost!
(luister naar de promo van deze single via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten