maandag 9 november 2020

Review: Trappist Afterland - Seaside Ghost Tales (Sunstone Records, 2020) (Folk)

Trappist Afterland werd in 2010 te Melbourne, Australië, opgericht door multi instrumentalist Adam Cole - zang, akoestische gitaar, bohdran, bellen, tabla, dulcitar, oud, tanpura, Beau Monochord, mandoline en percussie en de band bestaat verder uit oude vrienden en sympathisanten.
Trappist Afterland maakte reeds 5 albums, waarvan "Like A Beehive ,The Hill Was Alive" digitaal werd uitgebracht door het Nieuw-Zeelandse label The Active Listener.
In augustus 2015 bracht het Sunstone Records label het album "Afterlander" uit, dat binnen 2 dagen uitverkocht was en hij ter promotie daarvan een uitgebreide tournee door Europa en Engeland maakte, in New York optrad en diverse optredens in Australië deed.
Adam speelde tevens in 2015 mee op het album "New Start" van Will Z. (ex Cosmic Trip Machine) uit België, waarop ook de vorig jaar overleden Daevid Allen (Gong) en The Book Of Am te horen waren.
Ook liggen er plannen om in 2016 een split met Stone Breath uit Amerika uit te brengen, alsmede een nieuwe LP, die "Elm And Bracken" gaat heten en eveneens via Sunstone Records zal verschijnen.
Hun LP "God's Good Earth", die in augustus 2016 in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl via het Sunstone Records label verscheen, waarvan er 50 tijdens hun tournee verkocht werden, bevat 10 nummers.
Op 28 oktober 2020 verscheen zijn album "Seaside Ghost Tales", waarop 16 nummers staan, als 2LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl in een klaphoes, als CDr in een zeer beperkte oplage van 50 stuks met een kunst kaart, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Serpents Isle", waarin de band een prachtige licht psychedelische folk song ten gehore brengt, die in een rustig tempo gespeeld wordt en iets over de helft van het nummer tijdelijk experimenteel is, om dan weer verder te gaan in het voorafgaande tempo en ritme en gevolgd wordt door "Calling Of The Quarters", een geweldig psychedelisch nummer met op de voorgrond een gesproken tekst, "Paperboat", eveneens een mooi rustig nummer, dat folk en psychedelische invloeden bevat en een aanstekelijk ritme heeft en "The Unquiet Grave", een folk song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Death Becomes Gold", waarin de band opnieuw een puike rustige song speelt, die een terugkerend ritme heeft, "Allegory Of Stars", een uitstekende song met een aanstekelijk dansbaar ritme, "Golden Neighbourhood"/"Closing Of The Quarters", een prima rustige folk song, die halverwege verandert en over gaat in een heerlijk gesproken nummer, dat psychedelische klanken op de achtergrond heeft.
In "Calvary Hill, Kiama" zet Trappist Afterland me een licht psychedelische folk song in een niet al te hoog tempo voor, in "Twelve Sparrows (In The Infancy Of God)" hoor ik opnieuw een mooie rustige song, in "The Man Who Bended Time" krijg ik nogmaals zo'n rustige folk song voorgeschoteld en in "Travellers In The Mind Of God" speelt de band ook nu weer een rustige song.
Vervolgens hoor ik "Godbotherings (Part 4)", een schitterende licht psychedelische folk song met een terugkerend ritme, "How Ricky Got His Wings", een song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die in een rustig tempo wordt gespeeld en "Last Trip To The Sun" en ook hierin speelt Trappist Afterland een prima rustige folk song.
Verder volgen "Sacred Geometry", een lekker in het gehoor klinkende song met een aanstekelijk terugkerend ritme en "God Is A Black Dog", een schitterende licht psychedelische folk song, die ook nu weer een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, dat een licht hypnotiserend effect heeft.

"Seaside Ghost Tales" van Trappist Afterland is een geweldige 2LP, die vol verrukkelijke rustige licht psychedelische folk songs staat, die een aanstekelijke terugkerend ritme bevatten en ik kan liefhebbers van dit genre deze dubbelaar dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten