maandag 23 november 2020

Review: Strawberry Pills - Murder To A Beat (Inner Ear Records, 2020) (Elektro / Dark Wave)

Strawberry Pills uit Athene, Griekenland werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Valisia Odell - zang en Antonis Konstantaras - synthesizer en drums.
Het duo bracht in 2019 hun debuut single "Verbal Suicide" inn eigen beheer als digitale download uit en deze is op 30 oktober 2020 gevolgd door het album "Murder To A Beat", dat via Inner Ear Records als LP in een beperkte oplage is uitgebracht en tevens als dd. 

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "The Voyeur", een uitstekende zware elektro song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een aanstekelijk ritme heeft en invloeden van de jaren 80 dark wave muziek bevat en dit nummer wordt  gevolgd door "Private Nightmare", een heerlijke swingende song met een dansbaar ritme en invloeden uit de begin periode van The Eurythmics.
Daarna volgen de single "Verbal Suicide", een schitterende zware dark wave song, die een terugkerend ritme heeft en in in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en "Enter The Void", een geweldige swingende uptempo elektro song met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Dreams" zet Strawberry Pills me opnieuw een puike dansbare uptempo song voor, waarbij stil zitten geen optie is en in "Porcelain Face" krijg ik een uitstekende new wave song te horen, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een hoog meezing gehalte heeft.
Verder volgen "Icarus", een lekker in het gehoor klinkende song, die subtiele tempowisselingen heeft en "Set To Rise Again", een fantastische mix van dark wave en elektro, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend aanstekelijk licht hypnotiserend ritme heeft.

"Murder To A Beat" van Strawberry Pills is een verrukkelijke plaat die vol geweldige elektro en dark wave nummers staat, die zo nu en dan overeenkomsten vertonen met die van The Eurythmics en sterke invloeden bevatten van de jaren 80 wave en ik kan liefhebbers van die genres, deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten