maandag 30 november 2020

Review: Ocean Hills - Santa Monica (AFM Records, 2020) (Melodische Rock)

Ocean Hills uit Los Angeles, Amerika, bestaat uit: Zoli Teglas - zang, Peter Lukacs - sologitaar, Daniel Szebenyi - keyboards en basgitaar en Reinder Oldenburger - ritme gitaar.
De band brengt op 27 november 2020 hun debuut album "Santa Monica" via AFM Records als LP in een beperkte oplage op doorzichtig lichtblauw en in een beperkte oplage op doorzichtig oranje vinyl uit en tevens als CD (met van 3 nummers ook de langere versies als bonus nummer) en als digitale download.
Het album werd vooraf gegaan door de singles: "A Separate Peace" (24 april 2020), "Death Or Liberty" (19 juni 2020) en "Santa Monica" (28 augustus 2020), die ook op het album staan.

De plaat, die 11 nummers bevat, begint met "Bound", waarin de band een heerlijke aanstekelijke hardrock speelt, die een terugkerend ritme en een dansbaar ritme bevat en dit nummer wordt gevolgd door "A Separate Peace", een prima swingende rock song, die aanzet tot beweging en "Death Or Liberty", een mooie, vrij rustige, poprock song, die subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Like A Lady", een uitstekende uptempo melodische rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, het titel nummer "Santa Monica", een puike rock song met een terugkerend ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Budapest My Love", een schitterende rock song met een hoog meezing gehalte en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Hold Me" zet Ocean Hills me een swingende melodische song voor, in "Angels Wings" hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song spelen en in "Vampire" laat de band me genieten van een prachtige song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en aanzet tot schuifelen.
Dan volgen "Christina", een melodische poprock song met eem gemiddeld tempo en "There Is A Light That Never Goes Out", eveneens een schitterende melodische rock song, die een aanstekelijk ritme heeft.

"Santa Monica" van Ocean Hills staat vol uitstekende melodische rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van hardrock en melodische rock deze schijf dan ook zeer aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten