zondag 28 maart 2021

Review: Archangel - Third Warning (AMS Records / BTF Vinyl Magic, 2021) (Symfonische Rock)

Archangel is het alias van keyboards speler Gabriele Manzini van de band Ubi Maio uit Milaan, Italië en ex-lid van de band The Watch, waar hij van 200 tot 2005 in zat.
Hij bracht zijn debuut album "The Akallabeth" op 1 mei 2009 uit als digitale download, waarna op 31 oktober 2013 het album "Tales Of Love And Blood" als CD en als digitale download volgde en op 12 maart 2021 verscheen zijn derde album, getiteld "Third Warning", waarop 8 nummers staan, via AMS Records / BTF Vinyl Magic als CD en als digitale download.
Daarop wordt Archangel bijgestaan door: Giancarlo Padula (Forty Days)- zang, Davide Martinelli - drums, Gualtiero Walter Gorrei - basgitaar, Alessandro Dovì - sologitaar, Stefano Mancarella (Ubi Maior) - sologitaar (op "Thetis") en Marcella Arganese (Ubi Maior) - sologitaar (op "The End Of The World"), terwijl hij zelf keyboards, dwarsfluit, stun gitaar en achtergrondzang verzorgt.

Het album begint met "Technological Anguish", waarin Archangel een prachtige mix van symfonische rock en gothic in een niet al te hoog tempo speelt, die gevolgd wordt door "Metal Into Brain", een schitterende symfonische rock song met een gemiddeld tempo en sterke invloeden van de muziek van een vroege Genesis met Peter Gabriel, die naar mate het nummer vordert steeds meer gaat swingen.
Daarna volgen "The Last Days Of Beauty", een mooi vrij rustig instrumentaal nummer met een aangenaam ritme en "Thetis", een heerlijke symfonische song in een rustig tempo, die invloeden van Alan Parsons Project bevat.
In "The End Of The World" zet Archangel verrukkelijke song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme en invloeden van Alan Parsons Project heeft en subtiele tempowisselingen bevat en naadloos over gaat in "Storm Over St. Andrew’s Churchyard", een fantastisch uptempo instrumentaal nummer met tempowisselingen en een zeer aanstekelijk ritme, dat zo nu en dan swingt.
Verder volgen "Circle Of Life", een uitstekende rustige song met een terugkerend ritme en "When The Eagle Hung His Head", een fantastische symfonische song met een aanstekelijk dansbaar ritme.

"Third Warning" van Archangel is een puike symfonische plaat, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten